Σκουπιδότοπος τα αρχαία Άβδηρα- Ασυνείδητοι πολίτες πετούν ότι βρουν δίπλα στα μνημεία [εικόνες]

Eικόνες ντροπής που παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα και όχι σε μια ευρωπαϊκή χώρα αντικρίζουν οι επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων καθώς ασυνείδητοι αφήνουν τα σκουπίδια τους όπου μπορεί να φανταστεί κανείς.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το thrakitoday.com είναι παραπάνω από εμφανές το μέγεθος της ρύπανσης του χώρου και παρά την αποτρεπτική πινακίδα και τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης οι ανεγκέφαλο και ασυνείδητοι επιμένουν να αφήνουν τα σκουπίδια τους σε όλα τα σημεία του χώρου.

Η εικόνα που συνθέτουν τα απορρίμματα δεν τιμά κανέναν, απαξιώνοντας

πλήρως τον ιστορικής αξίας χώρο των Αβδήρων και δημιουργώντας εστίες μόλυνσης στην περιοχή. Οι όποιες προσπάθειες για την αισθητική περιποίηση του χώρου και την απομάκρυνση των απορριμμάτων πέφτουν στο κενό κάθε φορά που κάποιοι, λειτουργώντας εντελώς επιπόλαια, πετούν σκουπίδια στο χώρο.

Φωτιά απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, μία πυρκαγιά που ξέσπασε, κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, στην περιοχή, λίγο έλειψε να προκαλέσει σοβαρές ζημίες στις εγκαταστάσεις του προς επίσκεψη αρχαιολογικού χώρου και να απειλήσει ακόμη και κατοικίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή κοντά στις μαθητικές κατασκηνώσεις των Αβδήρων, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο με τους άνδρες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, αλλά και εθελοντές πολίτες να κατασβήνουν τις φλόγες.

Μία πιθανή εξάπλωση της πυρκαγιάς στις γύρω περιοχές θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές φθορές στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, στις εργασίες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στην περιοχή, να απειλήσει σπίτια και να καταστρέψει αγροτικές καλλιέργειες.

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > "]

Keywords
Τυχαία Θέματα