Σκάνδαλο με παιδόφιλο Γερμανό βουλευτή – Είχε στη κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας

Σκάνδαλο μεγατόνων απασχολεί την Γερμανίας μετά από την αποκάλυψη ότι ο σοσιαλδημοκράτης Σεμπάστιαν Εντάτι εμπλέκεται σε υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο βουλευτής των σοσιαλδημοκρατών, Σεμπάστιαν Εντάτι ισχυριζόταν την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και οι φήμες ήταν αναληθείς. Παρ’ όλα αυτά παραιτήθηκε μετά από την έρευνα των αστυνομικών αρχών στο σπίτι του όπου κατασχέθηκαν υπολογιστές και ένας σκληρός δίσκος μετά από ειδοποίηση των καναδικών αρχών που εντόπισαν το όνομα του βουλευτή.

Επίσης στο σκάνδαλο φαίνεται να εμπλέκεται και ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής καθώς φέρεται να είχε ειδοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο τον ηγέτη του SPD, Σίγκμαρ Γκάμπριελ για το ότι διεξάγεται διεθνής έρευνα σχετικά με την παιδική πορνογραφία και εμπλέκεται ο Εντάτι.

Αν τελικά αποδειχτεί ότι ο Φρίντριχ προειδοποίησε τον Γκάμπριελ, τότε θα κατηγορηθεί για διαρροή κρατικών μυστικών. Ταυτόχρονα πολλοί είναι εκείνου που τον καλούν να παραιτηθεί.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι ενήργησε ευσυνείδητα ενώ ανέφερε ότι αν τελικά οι εισαγγελείς αποφασίσουν τη διερεύνηση όλων των κατηγοριών που ζητάει η αντιπολίτευση, είναι πρόθυμος να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ, η καγκελάριος Μέρκελ είχε «εκτεταμένες συνομιλίες» με τον υπουργό αλλά η «νομική αξιολόγηση είναι ευθύνη των αρχών».

Ταυτόχρονα κάποιοι αναφέρουν ότι είναι πιθανό ο Εντάτι να είχε ειδοποιηθεί για την έρευνα καθώς έχουν διαγραφεί κάποια αρχεία από τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν από τις Αρχές.

Ο βουλευτής των σοσιαλδημοκρατών αρνείται όλες τις κατηγορίες ενώ υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν «αντιτίθενται στις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα