Σκάνδαλο για το Μουντιάλ του 2006 – Οι Γερμανοί «λάδωσαν» για να πάρουν τη διοργάνωση

Ακόμη ένα σκάνδαλο ήρθε στη δημοσιότητα, που αφορά τη FIFA. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Spiegel, οι Γερμανοί πλήρωσαν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διοργάνωση του Μουντιάλ το 2006.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, λοιπόν, όλα έγιναν με τη βοήθεια του Ρομπέρ Λουίς-Ντρεϊφούς, που τότε ήταν CEO της Adidas.

Ο τελευταίος δημιούργησε ένα fund 10,3 εκατ. ελβετικών φράγκων, δανείζοντας τα χρήματα στη επιτροπή διεκδίκησης της διοργάνωσης. Το δάνειο, όμως, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο μπάτζετ της επιτροπής.

Έγγραφα αποδεικνύουν ότι αργότερα οι Γερμανοί προσέφεραν 6,7 εκατ. ευρώ, που ήταν το υπόλοιπο του δανείου 1,5 χρόνο πριν το Μουντιάλ, για την τελετή έναρξης, όμως στη συνέχεια ακυρώθηκε. Τα χρήματα κατατέθηκαν σε έναν λογαριασμό της FIFA στη Γενεύη. Από εκεί, πήγαν σε λογαριασμό, που ανήκε στον Ντρεϊφούς.

Όλα δείχνουν ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να εξαγοραστούν οι ψήφοι 4 εκπροσώπων από την Ασία ανάμεσα στους 24 ανθρώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA [Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr].

The post Σκάνδαλο για το Μουντιάλ του 2006 – Οι Γερμανοί «λάδωσαν» για να πάρουν τη διοργάνωση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα