Σήμερα τρώμε ψάρι: Κολιός με σκόρδο και λεμόνι στο φούρνο

Σύμφωνα με την παράδοση στις 15 Αυγούστου εάν είναι Τετάρτη ή Παρασκευή επιτρέπεται το ψάρι και όχι το κρέας ενώ αν είναι άλλη ημέρα επιτρέπεται και το κρέας. Έτσι, η πρόταση της ημέρας περιλαμβάνει κολιό (κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο) με σκόρδο και λεμόνι στο φούρνο.

Τα υλικά

3 κολιοί καθαρισμένοι8 μέτρια λεμόνια ακέρωτα7-8 σκελίδες σκόρδο100 γρ. βούτυροένα ματσάκι φρέσκο μάραθο3 – 4 κ.σ. παρμεζάναΖάχαρη στη μύτη του κουταλιούΑλάτι και πιπέριΛευκό κρασί

Η εκτέλεση

Καθάριζουμε τα 7 λεμόνια από τη φλούδα και φρόντιζουμε να αφαιρέσουμε

τη μεμβράνη και το λευκό μέρος τους. Ανακατεύουμε με το σκόρδο, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το μάραθο ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και τη ζάχαρη. Τα υλικά να γίνουν μια πάστα.

Αλατοπιπερώνουμε τους κολιούς. Αλείφουμε τόσο εξωτερικά όσο και εξωτερικά με την πάστα λεμονιού. Αφήνουμε το ψάρι σκεπασμένο να σταθεί για μία ώρα στο ταψάκι που θα ψηθεί.

Κόβουμε το λεμόνι που έμεινε σε ροδέλες και βάζουμε στην κοιλιά και τέταρτα σε εγκοπές στο ψάρι. Βρέχουμε με το λευκό κρασί και βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 170oC για 30' λεπτά περίπου.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το ψάρι 10' λεπτά ακόμη να πάρει χρώμα.

The post Σήμερα τρώμε ψάρι: Κολιός με σκόρδο και λεμόνι στο φούρνο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα