Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου στους «αντάρτες»!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλοντας να προλάβει τις όποιες εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, προέβη σε δήλωση με αφορμή όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, όπου και συζητήθηκε η στάση που πρέπει να τηρήσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κατά την ψήφιση των νέων μέτρων, χαρακτηρίζοντας «καθαρή» και

«οριστική» την «απόφαση»!

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος, με τη δήλωσή του κάνει σαφές ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για τις εσωκομματικές εξελίξεις θα ισχύσουν όπως έχουν σχεδιαστεί, κάτι που πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι σκέπτονται διαφορετικά, ή απεργάζονται τη διάλυση του Κινήματος.

Η απόφαση, όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, είναι πως η ΚΟ «θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαφυλαχτεί η πορεία της χώρας έως την έξοδο από την κρίση και ήταν προϊόν διεξοδικής ανάλυσης και ουσιαστικής συζήτησης». Τονίζει δε ότι η απόφαση ελήφθη συλλογικά και με συντριπτική πλειοψηφία.

Το στρατηγικά κρίσιμο, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι «η χθεσινή απόφαση της ΚΟ θέτει ένα σαφές και σταθερό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να συγκροτηθεί η σχέση της παράταξης με τις προοδευτικές, δημιουργικές και υπεύθυνες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας».

Η στάση του ΠΑΣΟΚ από την αρχή της κρίσης, αναφέρει, ήταν στάση υπεύθυνη και ανάληψης ευθύνης, όχι μόνο της δικής του, αλλά και εκείνων που κρύβονται ή κρύφτηκαν κάποια στιγμή.

Για πρώτη φορά ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για προσπάθεια διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, την οποία έχουν αναλάβει εργολαβικά όσοι απογοητεύονται από τη στάση του Κινήματος και τις επιλογές του. Αλλά, όπως τονίζει, «ματαιοπονούν».

Θεωρεί αναπόφευκτο, όταν υπάρχουν παρόμοια προβλήματα στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις, να υπάρχουν και εντάσεις. Και προσθέτει ότι ενόψει του Συντακτικού Συνεδρίου, το ΠΑΣΟΚ θα έχει στραμμένη την προσοχή του στα μεγάλα θέματα της χώρας και θα αφήσει σε άλλους «τη συνεχή ενασχόληση με την ίντριγκα και την παραπολιτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα