Σφοδρή επίθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση για τις απολύσεις και την υγεία

18:27 6/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αιχμή θέματα που αφορούν την υγεία, την απασχόληση και τους μισθούς, καθώς και ζητήματα διοικητικής μεταρρύθμισης, εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Π. Μελάς με αφορμή σχετικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, έκανε λόγο για «απομάκρυνση υπαλλήλων από το χώρο της Υγείας υπό τις απειλές της τρόικας, την ώρα που ο ευαίσθητος αυτός χώρος έχει μεγάλη ανάγκη από ιατρικό,

νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό».

Σύμφωνα με τον κ. Μελά, αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι «να υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και καθημερινά να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», εκτίμησε δε ότι «το κλείσιμο των νοσοκομείων και η έλλειψη προσωπικού, αλλά και αναλώσιμων υλικών, θα επιφέρει στους ασθενείς μεγαλύτερη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση, τη στιγμή που πολλοί Έλληνες πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για την επίσκεψή τους στα Δημόσια Νοσοκομεία».

Εξ άλλου, ο αρμόδιος τομεάρχης εργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Γιάννη Βρούτση ότι δεν θα κοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, υποστήριξε ότι ο υπουργός «εκτίθεται για άλλη μια φορά» και εκτίμησε πως «όσο δεν ισχύει η περικοπή της βασικής σύνταξης στα 360 ευρώ, όπως έχει ήδη προαποφασίσει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους δανειστές, άλλο τόσο δεν ισχύουν οι περικοπές στο 13ο και 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα και η περαιτέρω μείωση στο βασικό μισθό».

Ο κ.Χαϊκάλης κάλεσε τον κ. Βρούτση να απαντήσει εάν αληθεύει πως «ο πρωθυπουργός υπέγραψε πρόσφατα και δεσμεύτηκε ότι είναι έτοιμος να πάρει και άλλα μέτρα».

Τέλος η αρμόδια τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφερόμενη στην κινητικότητα στο δημόσιο τομέα χαρακτήρισε «αδηφάγο λαιμητόμο τα κριτήρια μοριοδότησης του κ. Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με την κ.Χρυσοβελώνη, «το σύστημα διώξεων συγκυβέρνησης - Τρόικας δεν είναι τίποτα άλλο από μία λαιμητόμο που διψάει για αίμα. Η σπουδή με την οποία ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα κριτήρια μοριοδότησης και αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, αναδεικνύει περίτρανα τον πρόχειρο, αλλά κυρίως άδικο χαρακτήρα τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα