Σενάριο Χρυσής Αυγής: Έτσι ο Σαμαράς θα τα τινάξει όλα στον αέρα και θα προκηρύξει εκλογές

Σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία παρά τον διακαή πόθο της να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, ετοιμάζει εφεδρικό πλάνο έτσι ώστε να σαμποτάρει η ίδια την εκλογή του Σταύρου Δήμα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, η Χρυσή Αυγή είναι πιθανόν να αλλάξει

τακτική και στην τελευταία ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αντί να επιλέξει το «παρών» να επιλέξει Σταύρο Δήμα. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση ο υποψήφιος της κυβέρνησης συγκέντρωσε 168 ψήφους, κάτι που σημαίνει πως με την ψήφο της Χρυσής Αυγής, ο Σταύρος Δήμας θα εκλεγόταν πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται στο σκεπτικό πως η ίδια η Χρυσή Αυγή μπορεί να «απεχθάνεται» την παρούσα κυβέρνηση, αλλά θεωρεί ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωσή της στο πολιτικό σύστημα σε περίπτωση που κυβερνήσουν «οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ» (όπως λένε στελέχη της Χρυσής Αυγής)...

Έτσι, παρά τον διακαή πόθο της κυβέρνησης να μην πάμε σε εκλογές, στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται ένα εφεδρικό πλάνο. Επ ουδενί ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα ήθελε να συνεχίσει την διακυβέρνησή του με την «στήριξη» της Χρυσής Αυγής, κάτι που θα δώσει βάση στην αξιωματική αντιπολίτευση να εξαπολύσει κατά μέτωπο επίθεση μέχρι την διενέργεια εκλογών μην αφήνοντας κυριολεκτικά την κυβέρνηση να ανασάνει...

Έτσι το σχέδιο που ετοιμάζεται αφορά την πρότερη συνεννόηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συντονιστούν και να ψηφίσουν «παρών» στην ψηφοφορία της Δευτέρας, εάν εμφανιστούν Χρυσαυγίτες βουλευτές που υποστηρίξουν τον Σταύρο Δήμα. Το σχέδιο αυτό επιβεβαίωσε εμμέσως και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιβεβαίωση Μητσοτάκη

Ο υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, αποκάλυψε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχθεί τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Ούτε να το συζητάτε. Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή... Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου... Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής, μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ, εκτιμώ».

Ο ίδιος εκτίμησε πως στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψηφίσουν Σταύρο Δήμα, θα υπάρξει συνολικό σχέδιο και άμεση αντίδραση επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν «παρών». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος στην ίδια εκπομπή δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Σενάριο Χρυσής Αυγής: Έτσι ο Σαμαράς θα τα τινάξει όλα στον αέρα και θα προκηρύξει εκλογές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα