Σε πολιτικό παράγοντα αναδεικνύεται ο Στουρνάρας- Ποιούς πρότεινε για υπουργούς

Ισχυρές παρεμβάσεις στο πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως επιχειρεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το Real.gr, πρότεινε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση

στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Φυσικά οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν δεκτές από τον πρωθυπουργό, καθώς θα αποτελούσαν πρόκληση για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο οι σχέσεις του υπ. Οικονομικών δεν είναι ιδιαίτερα καλές.

Ωστόσο και μόνο η παρέμβαση μπορεί να αποτελεί ένδειξη της βούλησης του υπουργού Οικονομικών να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού βάζοντας τα θεμέλια για έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σχηματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα στη σύσκεψη τότε των τριών πολιτικών αρχηγών ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε κατηγορήσει τον κ. Στουρνάρα ότι με την τακτική του σπρώχνει στελέχη και κόσμο προς τη ΝΔ.

Μπορεί τελικώς οι προτάσεις του για τα δύο πράσινα στελέχη να μην εισακούστηκαν όμως είναι γνωστό στα δημοσιογραφικά και πολιτικά σαλόνια ότι ο κ. Στουρνάρας κατάφερε να «κρατήσει ζωντανό» τον υπουργό Εργασίας, καθώς επέμεινε μέχρι το τέλος για παραμονή του Γιάννη Βρούτση στη θέση του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών θα παρευρεθεί στο Συνέδριο της ΝΔ την Παρασκευή, όπου ενδέχεται και να παρέμβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα