Σε πανικό η Χρυσή Αυγή- Φόβοι ότι αν παραιτηθούν μαζικά μπορεί να μείνουν εκτός Βουλής!

Σε προβληματισμό βρίσκεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η ομάδα του καθώς βλέπουν ότι τα σενάρια που διακινούνται για παραίτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας και προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών, μπορεί αντί για άνοδο των ποσοστών τους να τους θέσουν ακόμα και εκτός Βουλής.

«Τελούν εν πανικώ» είναι η φράση, με την οποία κυβερνητικός παράγοντας σχολιάζει στο koolnews.gr τη φήμη

περί παραίτησης σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Το σενάριο αυτό που κυοφορείται από το πρωί, διαρρέεται από τους ίδιους τους χρυσαυγίτες σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ και δεν είναι η πρώτη φορά. Πριν από ορισμένους μήνες, όταν η Χρυσή Αυγή είχε προκαλέσει και πάλι την κοινή γνώμη με τις πράξεις της, στελέχη του κόμματος είχαν διαρρεύσει στην εφημερίδα «Το Βήμα» το ίδιο σχέδιο, κάνοντας και τότε κυβερνητικά στελέχη να μιλούν για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας από τη Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για τη Χρυσή Αυγή έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι εξελίξεις που δρομολογούνται αναμένεται να είναι ραγδαίες. Μπροστά σε αυτόν τον καταιγισμό η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να δημιουργήσει αναχώματα, παρουσιάζοντας ξανά το σενάριο της απόσυρσης της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, χωρίς να γίνει αντικατάσταση των παραιτημένων βουλευτών από τους επιλαχόντες, σύμφωνα με την εντολή της ηγεσίας του κόμματος.

Αυτό το ενδεχόμενο δεν προκαλεί φόβο σε κοινοβουλευτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, μιας και σύμφωνα με τα δεδομένα, αν γίνουν εκλογές για τις 18 έδρες της Χρυσής Αυγής, είναι πιθανό το κόμμα να μείνει χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση! Γι’ αυτό το λόγο και θεωρούν πως η παραπάνω διαρροή δεν είναι παρά ένα προπέτασμα καπνού, το οποίο επανέρχεται για λόγους επικοινωνίας και συσπείρωσης της κομματικής βάσης της Χρυσής Αυγής.

Πάντως, πέραν της συγκεκριμένης διαρροής η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ως «μπετόν αρμέ» και δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει κανένα σενάριο, δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση αβεβαιότητας αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της. Τέλος, κυβερνητικοί παράγοντες βλέπουν πίσω από αυτό το σενάριο και μια προσπάθεια κοινοβουλευτικής αποσταθεροποίησης και πρόκλησης αναταραχής στη χώρα, καταλήγουν όμως στο συμπέρασμα πως πλέον τα πράγματα για τη Χρυσή Αυγή είναι πολύ δύσκολα.

Έτσι, πέραν των μαρτυρικών καταθέσεων που ξεκίνησαν ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη, πηγές αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν-αν δεν έχουν ανοίξει ήδη-τα αρχεία των συνομιλιών των στελεχών της Χρυσής Αυγής, τα οποία καταγράφονται από το περίφημο «βαλιτσάκι» για λόγους εθνικής ασφάλειας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι εισαγγελικοί λειτουργοί περιμένουν να βγάλουν «λαβράκι», ήτοι την εμπλοκή και υψηλόβαθμων κοινοβουλευτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής σε εφόδους και λοιπές εγκληματικές πράξεις.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα