Σε καμπή οι διαπραγματεύσεις- Οι Βρυξέλλες μας ζητούν να εκδώσουμε έντοκα γραμμάτια

Παρά το γεγονός πως από το Υπουργείο Οικονομικών εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα, τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες δεν είναι ιδιαίτερα θετικά, με αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να προσανατολίζονται σε άλλες λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής αλλά και πληροφορίες του koolnews.gr, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν μεταφέρει στην

Ελλάδα την πεποίθηση πως η χώρα μας θα πρέπει να προβεί σε έκδοση έντοκων γραμματίων για την εξυπηρέτηση των άμεσων ταμειακών υποχρεώσεων, κάτι το οποίο σημαίνει πως η χώρα μας θα κληθεί να καταβάλλει υψηλότερα επιτόκια από τα προβλεπόμενα του προγράμματος.

Πάντως, αρμόδια κυβερνητική πηγή ξεκαθάριζε πως δεν υπάρχουν υποχρεώσεις προς πιστωτές μέχρι το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα η έκτακτη έκδοση γραμματίων να μην κρίνεται απαραίτητη από την Αθήνα. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, υπάρχει ακόμα σημαντική απόσταση ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την Τρόικα, με το ύψος της διαφοράς να υπολογίζεται σε ένα ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ ανοιχτά είναι ακόμα τα θέματα των πλειστηριασμών αλλά και της άρσης των μαζικών απολύσεων, στο οποίο η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει κάνει ένα βήμα πίσω.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα