Σε εξέλιξη το Eurogroup – Αισιόδοξος για την ελληνική αξιολόγηση δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ

«Αισιόδοξος» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχετικά με το αποτέλεσμα της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο οποίο εξετάζεται η πορεία της αξιολόγησης.

«Έχει γίνει πολλή δουλειά με την Ελλάδα. Στο Eurogroup θα εξετάσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συζητήσεις με τους θεσμούς σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και κάποια δημοσιονομικά θέματα. Πρέπει

να επιτευχθεί συμφωνία και γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά απ' όλες τις πλευρές».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπάρχουν φήμες στον Τύπο ότι η διαδικασία έχει εκτροχιαστεί. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι λανθασμένες. Η πραγματικότητα είναι πως η διαδικασία συνεχίζεται και έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος».

Η συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία δίνει το «παρών» και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αυτήν θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και στα απαιτούμενα δημοσιονομικά μέτρα.

Προσερχόμενοι στο Eurogroup, έκαναν δηλώσεις και ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ΕΕ, προεξάρχοντος φυσικά του «πατήρ» αυτών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η ευρωζώνη θα ενθαρρύνει την Ελλάδα να παραμείνει σε ευθυγράμμιση με τους στόχους του προγράμματος», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, ενώ συμβούλεψε την Πορτογαλία «να μην εκτροχιάζεται από την οδό των μεταρρυθμίσεων». Πρόσθεσε ότι «είναι επικίνδυνο για τη Λισσαβόνα να συνεχίσει να αναστατώνει τις αγορές. Βλέπουμε ότι οι αγορές είναι ήδη νευρικές για την Ελλάδα». Τέλος, επανέλαβε ότι δεν έχει καμία ανησυχία για την Deutsche Bank.

Μοσκοβισί: Να συνεχιστεί η πρόοδος στο ασφαλιστικό

Εάν συνεχιστεί η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ιδίως στο ασφαλιστικό, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα, υπογράμμισε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σχολιάζοντας τους κλυδωνισμούς στις ευρωπαϊκές τράπεζες, σημείωσε ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρότερο σε σχέση με το παρελθόν.

Αλεξ Στουμπ: Εχει χτιστεί εμπιστοσύνη με την Αθήνα

O πάλαι ποτέ σκληρότερος επικριτής της ελληνικής κυβέρνησης, Φινλανδός υπουργός οικονομικών Αλεξ Στουμπ, έδειξε ξανά ότι είναι τώρα ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της. «Έχει γίνει καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα. Από πέρυσι το καλοκαίρι ενισχύεται η εμπιστοσύνη, έχει γίνει πολλή δουλειά. Ελπίζω τις επόμενες εβδομάδες να λάβουμε το πράσινο φως από τους θεσμούς», υπογράμμισε.

Σέλινγκ: Η Αθήνα έχει κάνει περισσότερα στο τρίτο πρόγραμμα

Ο Αυστριακός υπουργός οικονομικών Χανς Σέλινγκ σημείωσε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά με την Ελλάδα, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Αθήνα έχει κάνει περισσότερα στο τρίτο πρόγραμμα σε σχέση με τα δυο προηγούμενα.

Εκτός της Ελλάδας, στο επίκεντρο του Eurogroup τίθεται η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν για τις οικονομικές προβλέψεις του χειμώνα, η εν εξελίξει παγκόσμια αναταραχή και η - εκτός μνημονίου - πορεία της Πορτογαλίας.

The post Σε εξέλιξη το Eurogroup – Αισιόδοξος για την ελληνική αξιολόγηση δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurogroup – Αισιόδοξος, Ντάισελμπλουμ,Eurogroup – aisiodoxos, ntaiselbloum