Σε εξέλιξη εκτεταμένα επεισόδια στην Πόλη- Οι ειδικές δυνάμεις μπήκαν στην πλατεία Ταξίμ

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα νέα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη. Εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισήλθαν νωρίτερα στην πλατεία Ταξίμ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ετοιμάζονταν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα, τα οποία είχαν στήσει οι διαδηλωτές στην περιοχή γύρω

από την πλατεία Ταξίμ.

Στο μεταξύ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το πρωί με εκπρόσωπους όλων των διαδηλωτών.

Παράλληλα όμως, αναμένεται νέο κύμα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ επικύρωσε το βράδυ της Δευτέρας το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που επιβάλει περιορισμούς στην κατανάλωση και διαφήμιση αλκοόλ. Πρόκειται για μία από τις αποφάσεις της κυβέρνησης που οδήγησε τους διαδηλωτές στους δρόμους της Τουρκίας.
Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε από την τουρκική Εθνοσυνέλευση στις 24 Μαΐου κατόπιν πρότασης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, απαγορεύει την πώληση οινοπνευματωδών από τα καταστήματα λιανικής από τις 10 το βράδυ έως τις έξι το πρωί, καθώς και τη διαφήμιση αλκοόλ, ενώ θα λογοκρίνονται επίσης σκηνές ταινιών και σειρών που μπορεί να θεωρηθεί ότι προτρέπουν στην κατανάλωση αλκοόλ.

Στο μεταξύ, η «Πλατφόρμα Αλληλεγγύης Ταξίμ», που αντιπροσωπεύει τον πυρήνα των διαδηλωτών στην πλατεία, κάνει ένα βήμα πίσω σχετικά με την απαίτηση να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους αξιωματούχοι για την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών, ωστόσο δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν στάση στην προστασία της πλατείας Γκεζί.

Οι διαδηλωτές ζητούν να παραμείνει η πλατεία όπως είναι σήμερα, χωρίς «να κοπεί ούτε ένα δέντρο», ενώ αναφέρουν πως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έρευνα σχετικά με τα περιστατικά βίας από την πλευρά των αστυνομικών.

Watch live streaming video from revoltistanbul at livestream.com
Keywords
Τυχαία Θέματα