Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση: Ανέβαλλε για αύριο την ψηφοφορία για το φόρο ακινήτων

Υπό το φόβο δυσάρεστων γι αυτήν εκπλήξεων η κυβέρνηση αποφάσισε πριν από λίγο να μεταθέσει την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μέχρι εκείνη την ώρα θα επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να κάμψει τις αντιστάσεις των βουλευτών που φέρονται έτοιμοι ακόμη και να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εάν παραμείνει ως έχει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση

του Βύρωνα Πολύδωρα που εμμέσως έχει απειλήσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο εάν δεν απαλειφθούν συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν στην επιβάρυνση των αγροτών και των ιδιοκτητών μικρής περιουσίας.

Από το Μαξίμου πάντως φέρονται διατεθειμένοι ακόμη και να προχωρήσουν στη διαγραφή του κ. Πολύδωρα σε περίπτωση που τελικά καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Αντιρρήσεις έχουν εκφράσει κι άλλοι βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αργύρης Ντινόπουλος χωρίς ωστόσο να έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα το καταψηφίσουν.

Το σίγουρο είναι ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα και γι αυτό το λόγο εξετάζεται το ενδεχόμενο μαζί με την ψηφοφορία για τον φόρο ακινήτων να γίνει η ψηφοφορία και για τους πλειστηριασμούς έτσι ώστε να τελειώνει μια κι έξω η κυβέρνηση με τα δύο αυτά ακανθώδη ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα