Σαμαράς: Υποκριτές ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την ΕΡΤ- Μαζί συμφωνήσαμε για τις απολύσεις

«Η ΕΡΤ δεν είναι η αιτία, δεν είναι το πρόβλημα, δεν είναι καν η αφορμή. Είναι το πρόσχημα για να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και είναι ένα πρόσχημα απροκάλυπτο» είπε από το Ναύπλιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ.

«Μέχρι πριν ένα χρόνο μας θεωρούσαν τελειωμένους. Η σωτηρία της χώρας όμως δεν

είναι υπόθεση μιας παράταξης. Ενώνουμε τους άλλους και ξέρουμε να συνεργαζόμαστε με όποιον θέλει το καλό του τόπου και να αναλάβει τις ευθύνες του. Έτσι διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και εστίασε την προσοχή του στο εσωτερικό προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη χωρίς να δίνεται η αίσθηση ότι «δεν υπάρχουν στεγανα για βολεμένους, δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας ή παιδιά κατώτερου θεού». Παράλληλα είπε με νόημα ότι «όσο πιο γρήγορα μοιραστούν οι θυσίες τοσο πιο γρηγορα θα τελειώσουν κιόλας».

«Δεν μπορουμε να ζουμε συνεχως με μνημόνια και δανεικά, δεν τα αντέχει ο τόπος» παρατήρησε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «δεν θα βγούμε από τα μνημόνια όταν κάποιοι πληρώνουν για τα πάντα και κάποιοι άλλοι την πληρώνουν για πάντα». «Τα τρία τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν 1 εκατομμύριο άνεργοι και 300.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Όλοι απο τον ιδιωτικο τομεα», σημειώσε ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως αυτος που χτυπήθηκε απο τα πάντα έπρεπε να συντηρεί ενα τεράστιο δημόσιο.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός τάχθηκε κατά των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο όμως επεσήμανε πως έπρεπε να υπάρξουν κάποιες συμβολικές αποχωρήσεις. «Η ΕΡΤ ήταν εξώφθαλμο παράδειγμα» τόνισε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρας θυμίζοντάς του πως βάφτιζε απαξιωμένη, ΥΕΝΔΕ και όργανο προπαγάνδας την ΕΡΤ και τώρα παριστάνει ότι την θρηνεί.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πολλά «αμαρτήματα» της δημόσιας τηλεόρασης, τις συνεχείς απεργίες και τα έξι λογιστήρια και θύμησε πως από τις αρχές του 2012 υπάρχουν δεκάδες επιστολές δημοσιογράφων για τις συνεχείς απεργίες. Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πλέον όλα αυτά θα τα διαχειριστεί ο αρμόδιος εισαγγελέας και προειδοποίησε όσους στηρίζουν την ΕΡΤ ότι σύντομα θα μετανοιώσουν μόλις αποκαλυφθούν τα πραγματικά κατορθώματα της.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα «ειρήνης» σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προτείνοντας μεταβατική λύση εντός της εβδομάδας για τη δημόσια τηλεόραση ενώ απάντησε και σε όσους ρωτούν γιατί δεν εξυγιάνθηκε η λειτουργία εν λειτουργία.

«Το ερώτημα αυτό φανερώνει άγνοια και υποκρισία- πολλές φορές επιχειρήθηκε να αλλάξει η ΕΡΤ εν λειτουργία αλλά δεν έγινε γιατί ήταν όλα πολύ προσεκτικά προστατευμένα. Το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο. Αυτό ανατρέπουμε γιατί είναι σωστό, είναι δίκαιο και έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια. Δεν μας το ζήτησε κανείς, το επιλέξαμε γιατί δεν υπήρχε άλλη τρόπος. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε θυσίες στον λαό χωρίς να αγγίζουμε τους βολεμένους. Αυτή είναι η διαφορά με το χθες. Εμείς το τολμήσαμε» σημείωσε ο κ. Σαμαράς

Μάλιστα ο πρωθυπουργός πέταξε το μπαλάκι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και τόνισε πως «είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω. Όλοι μαζί συμφωνήσαμε και υπογράψαμε να απολυθούν 2000 υπάλληλοι. Από που θα τους κόβαμε; Και αν κάνουμε πίσω από που θα πούμε ότι θα τους βρούμε; Θα πούμε ότι πάλι αφήσαμε τους βολεμένους άθικτους;»

Για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχεις μαζί σου τον λάο και το αίσθημα περί δικαίου. Αυτό κορυφώνεται στη μεγάλη μεταρρύθμιση των θεσμών που σχεδιάζουμε αλλά και τη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς μίλησε για ριζικές αλλαγές και έθεσε μεταξύ άλλων την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δικλείδες ασφαλείες για τις εκλογές, τη δημιουργία Γερουσίας που θα λειτουργεί ως δεύτερο νομοθετικό σώμα, την αλλαγή στα άρθα 16 και 24 και σε ύπαρξη μόνιμου εκλογικού νόμου.

«Η συμμαχία των βολεμένων δεν θα επιβάλλει στη χώρα ποιές μεταρρυθμισεις θα γίνουν» προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς και είπε πως στον αγώνα αυτό «δεν είμαστε μόνοι, συσπειρώνουμε και άλλους που δεν ανήκουν στην παράταξή μας. Όταν έχεις όραμα για τη χώρα καμία συμμαχία των βολεμένων δεν σε σταματαει».

Φυσικά δεν έλειψαν και οι βολές κατά της ΕΣΗΕΑ με τον πρωθυπουργό να λέει πως «ορισμένοι με μονοπώλιο του θρασους μιλούν για δημοκρατία και έχουν επιβάλλει σιωπή σε κάθε αντίθετη άποψη. Εμείς έχουμε πίστη και εμπιστοσύνη στις απόψεις μας. Οι κραυγές τους δεν μας τρομάζουν. Πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί τι θέλουν να διασώσουν. Κάποιοι θεωρούν ότι θα μας μπλέξουν σε δίλημμα εκλογών. Ας μην κουράζονται. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς δεν θα το κάνουμε και όποιος το κάνει θα το μετανοιώσει».

«Ακολουθούμε τον ελληνικό λαό που είναι πάντα πιο μπροστά. Το θέμα είναι ποιος θα χρεωθεί την αστάθεια και τη διακοπή της χρηματοδότησης» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε πως «η δημοκρατία έχει υπομονή, δεν κραυγάζει αλλά και δεν εκβιάζεται και το κύμμα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται. Εμείς ξέρουμε που πατάμε, πατάμε στο αίτημα των μαζικών μεταρρυθμίσεων, στο αίτημα να τα άλλάξουμε όλα. Εμείς τολμάμε εκεί που δεν τόλμησε κανείς.

Στο τέλος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αφουγκραστούν τον κόσμο. « Άλλοι μας στήριξαν, άλλοι εξέφρασαν παράπνο για τον τρόπο αλλά όλοι παραδέχονται ότι τολμήσαμε. Αυτό είναι το σοκ που κάποιοι δεν μπορούν να τα ξεπεράσουν. Εμείς δεν υποσχόμαστε και τα ξεχνάμε, τα κάνουμε. Να είστε περήφανοι για τις περήφανες ριζοσπαστικές πατριωτικές απόψεις μας. Αυτές θα φέρουν τον τόπο στην ανάπτυξη» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα