Σαμαράς στην Washington Post: Αποτελούμε πυλώνα σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή

15:25 8/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Στην Washington Post, μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς σε μια προσπάθεια να τονώσει το διεθνές προφίλ της χώρας και να παρουσιάσει την Ελλάδα σαν «νησίδα» σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η γνωστή εφημερίδα, σε δημοσίευμά με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάζει τη χώρα του σαν πυλώνα σταθερότητας», υποστηρίζει πως ο Αντώνης Σαμαράς

είναι αισιόδοξος για τον γεωπολιτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα αποτελώντας «πυλώνα σταθερότητας» στην ανατολική μεσόγειο. Παράλληλα σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα μπορεί να συμμετέχει ενεργά στο ενεργειακό τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ενώ αναφέρει συγκεκριμένα πως ο πρωθυπουργός οραματίζεται τη χώρα σαν τον «πάροχο» της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε το έργο της κυβέρνησής του καθώς αναφέρθηκε με δόσεις χιούμορ στο πρόβλημα της χώρας δηλώνοντας: « Εάν είχα έρθει πριν ένα χρόνο θα βλέπατε μία Ελλάδα ασταθή σε μία περιοχή σταθερότητας. Τώρα εμείς μάλλον τα πάμε καλά σε σχέση με την περιοχή». Μεταξύ άλλων η Washington Post σημειώνει ότι στόχος του Σαμαρά είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αμερικανού προέδρου σε μία προσπάθεια να βρει στήριξη ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη, μετά από ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας την τελευταία τετραετία.

Επίσης στο δημοσίευμα αναφέρεται η εκτίμηση του ΔΝΤ για πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας εξέλιξη που αποτελεί προϋπόθεση για την ελάφρυνση του χρέους. Στις λεπτές ισορροπίες που επικρατούν στη χώρα αναφέρθηκε επίσης ο πρωθυπουργός περιγράφοντας με σκληρά λόγια την ελληνική πραγματικότητα ειδικότερα όσον αφορά την ανεργία κυρίως των νέων.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως: ««περπατάμε σε μια λεπτή γραμμή. Πρέπει να δούμε απτές αποδείξεις πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ» Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άνοδο των ακραίων τάσεων των δύο πλευρών του πολιτικού συστήματος αποδίδοντας την στην ανεργία. Σημείωσε πως είναι ανεπίτρεπτο σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα να είναι ανεκτό ένα τέτοιο ποσοστό ανεργίας χωρίς αντιδράσεις.

Μιλώντας για την ΔΗΜΑΡ είπε πως η κυβέρνηση έχει γίνει πιο ομοιογενής πλέον κάνοντας λόγο και για τις δύσκολες ψηφοφορίες στη Βουλή που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Τέλος, αναφερόμενος στο success story ο πρωθυπουργός θεωρεί πως το κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει παρά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα δήλωσε πως ο τουρισμός αυξήθηκε χαρακτηρίζοντάς τον «βροχή ρευστότητας σε ένα αποξηραμένο χώμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα