Σαμαράς: Κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος

Τα διλήμματα και τα διακυβεύματα τόσο της τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή όσο και… για τις πρόωρες εκλογές παρουσίασε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, θέτοντας προ της ευθύνης τους εκ νέου τους βουλευτές, ενώ επετέθη με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για πρόγραμμα που συνιστά de facto μονομερή ενέργεια και επιστροφή στα ελλείμματα και στο

μνημόνιο, οικοδομώντας έτσι κατά τα δικά του λεγόμενα μέτωπο με τον λαϊκισμό.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως ο κόσμος δεν θέλει να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές και σημείωσε πως «εγώ κάνω τα πάντα ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

«Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ξόρκισε τα «επικίνδυνα νταηλίκια» που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας, τα οποία απέδωσε είτε σε ανοησία είτε σε εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων, επιτιθέμενος έτσι έμμεσα μεν, με πολύ σκληρό τρόπο δε, στην αντιπολίτευση.

«Άρνηση εκλογής Προέδρου στην Τρίτη ψηφοφορία σημαίνει πως όσοι το κάνουν συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου» υπογράμμισε, ενώ προσέθεσε πως «κανένας βουλευτής δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ήξερε», στέλνοντας μήνυμα ευθύνης προς τους βουλευτές, δημιουργώντας όμως και ένα σκληρά πολωμένο δίλημμα. Επανέφερε τη ρητορική της αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ επανέλαβε το προσκλητήριό του για είσοδο στην κυβέρνηση ευρύτερων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, συμπληρώνοντας τέλος πως στο τέλος του 2015 μπορούν να διενεργηθούν εκλογές.

«Έκανα αυτό που έπρεπε, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης» σημείωσε, εξηγώντας τη στάση του να μην ορίσει ημερομηνία εκλογών, ενώ παραδέχθηκε πως από τον ανασχηματισμό και μετά η κυβέρνηση και η χώρα μπήκαν στον αυτόματο πιλότο με καθαρά προεκλογική χροιά.

Επετέθη με σκληρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «ο κατήφορος δεν έχει τέλος», ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορία των «κουμπαράδων», λέγοντας για την υπόθεση Χαϊκάλη πως «δικοί τους άνθρωποι (σ.σ. των ΑΝΕΛ) πήγαν να εξαγοράσουν δικούς τους ανθρώπους και δεν ντρέπονται». «Πέσανε οι μάσκες» επαναλάμβανε με νόημα ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους βουλευτές να απαντήσουν στην ουσία και να απαντήσουν στους «εκβιαστές», κάνοντας λόγο για «βούρκο». «Ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο το κλίμα» συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς και σημείωσε πως η μόνη στόχευση είναι να συρθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Όσο για τα σενάρια στήριξης του Σταύρου Δήμα από τη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε το επιχείρημα που το koolnews.gr είχε μεταφέρει ήδη από τις 23/12, καλώντας δηλαδή τους βουλευτές να στηρίξουν τον κύριο Δήμα, ώστε να μην έχει αντίκρισμα μια ενδεχόμενη τέτοια, προβοκατόρικη κίνηση.

Ο πρωθυπουργός επανέφερε και τη συζήτηση περί πιστωτικού γεγονότος, λέγοντας πως η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. να μην πληρώνονται οι ομολογιακοί τόκοι) συνιστά τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος. Επανέλαβε επίσης την πάγια θέση του πως ΣΥΡΙΖΑ=μνημόνιο και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους, ενώ ξεκαθάρισε πως η αλλαγή συσχετισμών που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν υφίσταται. Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ολόκληρο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως «μονομερή ενέργεια» που επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα.

«Παρ’ ότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια στο λιμάνι το ήρεμο» τόνισε και επανέλαβε αρκετές φορές ο πρωθυπουργός, απαντώντας έμμεσα στο σενάριο που τον θέλει να επιδιώκει την προσφυγή στις κάλπες, ενώ προέταξε το εθνικό καλό, λέγοντας πως πρέπει να μπει η πατρίδα μπροστά από το κόμμα. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κυβερνήσει, θα ψήφιζε ΠτΔ για να μπει ομαλά η Ελλάδα στην εποχή μετά το μνημόνιο» συμπλήρωσε

Σε κάθε περίπτωση, ο τόνος της συνέντευξης ήταν καθαρά προεκλογικός, με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει μεν σε πολλά σημεία πως αυτός επιδιώκει μεν την προεδρική εκλογή, εμφανίστηκε όμως απολύτως έτοιμος και για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

Συνεχίζεται το μέτρημα αλλά η ΝΔ είναι σε εκλογική ετοιμότητα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρημα αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σταματήσει λίγο πάνω από τους 170 βουλευτές, με αποτέλεσμα η προοπτική των 180 βουλευτών να μοιάζει πολύ μακρινή, σύμφωνα όμως με συνεργάτη του πρωθυπουργού δεν έχει αποκλειστεί και αυτό το ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ και ο εκλογικός μηχανισμός της ΝΔ έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, με μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων μάλιστα να έχουν κλείσει, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως και το πολιτικό momentum είναι θετικό, με την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ βάσει των δημοσκοπήσεων να κλείνει σημαντικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα

Στην αντεπίθεση κατά του Πρωθυπουργού πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ.
Με αφορμή την απάντησή του κ. Σαμαρά στα σενάρια περί στήριξης του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα από τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για «έναν ακόμη κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό»:
«Ο δημοκρατικός κόσμος, εμβρόντητος, τον παρακολούθησε να απαντά στον κ. Κ. Μητσοτάκη και σε άλλους βουλευτές του, που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν παρών σε περίπτωση που η Χ.Α. υπερψηφίσει τον κ. Δήμα. Τους ζητά, μάλιστα, όχι μόνο να μην ψηφίσουν "παρών", αλλά να βρουν "έναν λόγο παραπάνω" για να υπερψηφίσουν και αυτοί. Φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο».

Παράλληλα, κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «δεν δίστασε, επίσης, να χαρακτηρίσει ως αντίθετη με το Σύνταγμα τη στάση όσων δεν ψηφίσουν υπέρ του κ. Δήμα».

Απορρίπτοντας τις επικρίσεις του κ. Σαμαρά για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κατηγορεί πως «επιχαίρει για το έργο του, που κατέστησε την χώρα μας συνώνυμο της ανθρωπιστικής κρίσης και διέλυσε την οικονομία της, ενώ το μόνο που έχει να αντιτάξει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση του μνημονίου και την υλοποίηση των μέτρων Χαρδούβελη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη, μεταξύ άλλων, πως ο Πρωθυπουργός «σήμερα, παραδέχεται ότι οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα».
«Είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε μαζί του, ο λαός θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική της υποτέλειας στα μνημόνια, θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που προκαλεί η εμμονή του κου Σαμαρά με την εξουσία» καταλήγει.

The post Σαμαράς: Κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος appeared first on KoolNews.

Keywords
σαμαρας, Αντωνης Σαμαρας, παντα, χρυση αυγη, διλήμματα, εκλογες, συριζα, μνημονιο, ελλαδα, ψηφοφορία, σημαίνει, δίλημμα, υφίσταται, momentum, συνταγμα, θεσσαλονικη, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, καμμενος, εκλογες 2012, σταυροι, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, τσιπρας, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, εκλογες 2015, βουλευτες, ημερομήνια, αυγη, οικονομια, προγραμμα, ωρα, αιμα, αφορμη, δίλημμα, διλήμματα, διδυμο, εμμεσα, εμμονη, ενεργεια, εξυπηρετηση, εποχη, επρεπε, ζητα, υποθεση, υφίσταται, θετικο, κυβερνηση, κινηση, κομμα, λογο, μαξιμου, νοημα, ουσια, πλοιο, ρητορικη, σεναριο, συζητηση, τονος, τριτη, υλοποιηση, χρυση, ψαλιδα, ψηφοφορία, ασφαλεια, εθνικο, χωρα, χροια, μοιαζει, momentum, μπροστα, πληροφοριες, σημαίνει, θελω να
Τυχαία Θέματα