Σαμαράς και Ερντογάν συζήτησαν για κυπριακό και ελληνοτουρκικά

16:32 5/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Λιγότερο από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον χώρο όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

Η συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των δηλώσεων του τούρκου ηγέτη από τα Κατεχόμενα, για τις οποίες η Αγκυρα έσπευσε το

πρωί της Παρασκευή να δηλώσει ότι «παρερμηνεύτηκαν» από την Αθήνα.

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν Κυπριακό και ελληνοτουρκικά. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ είχε μακρά συνομιλία και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή πλεύσης.

Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις για ευθύνες στην καθυστέρηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και παραμένει στη θέση της ότι επιδιώκει λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης στο Νιούπορτ, κοντά στο Κάρντιφ, και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο Αντώνης Σαμαράς καθόταν δίπλα στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία είχε σύντομο διάλογο. Αργότερα, η κυρία Μέρκελ συνομίλησε και πάλι με τον κ. Σαμαρά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο.

Στην πόλη της Ουαλίας βρίσκεται ήδη από την Τετάρτη το απόγευμα ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

The post Σαμαράς και Ερντογάν συζήτησαν για κυπριακό και ελληνοτουρκικά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα