Σαμαράς: Αποδείξαμε ότι ξεπερνάμε τα προβλήματα και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Τα όσα συζήτησε με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τα θεαματικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση του με τη Γερμανίδα ομόλογο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Συζητήσαμε για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την εξέλιξη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρώπη. Την ενημέρωσα κι επίσημα για τη χθεσινή έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, με τέτοιο επιτόκιο

και προσφορά και με ξένους επενδυτές, πράγμα που δείχνει την εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό.

Συμφωνήσαμε οι προσπάθειες να συνεχιστούν, αλλά οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, όπως το πλεόνασμα, η επιστροφή κοινωνικού μερίσματος στο λαό, η απόφαση του Ecofin και η έξοδος στις αγορές, θέλω να είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το λέμε, το γνωρίζει καλά η καγκελάριος, οφείλονται στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Το κύριο όμως είναι ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες. Αυτά έχουν τελειώσει οριστικά. Ασφαλώς οι μεταρρυθμίσεις ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Στόχος είναι να διασφαλιστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, να δοθούν καινούργιες ανάσες στην ελληνική κοινωνία και να πάψουν οι αδικίες, με μεγαλύτερη αυτών την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων Ελλήνων. Ενημέρωσα την Καγκελάριο για το αποτέλεσμα Ιανουαρίου-Ιουνίου από τη Eurostat ότι για πρώτη φορά το ποσοστό της ανεργίας πέφτει. Οι μεταρρυθμίσεις του σήμερα και του αύριο αποσκοπούν στην ανάκαμψη και τη μείωση της ανεργίας.

Της υπογράμμισα το μεγάλο ζητούμενο που είναι η ρευστότητα,. Η έξοδος της χώρας στις αγορές και η ανακεφαλαιοποίηση επιταχύνουν τις διαδικασίες. Μιλήσαμε ακόμα και για την επόμενη φάση του προγράμματος με βάση τη νέα πραγματικότητα, ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Τώρα πια μας ενδιαφέρει να βγούμε με ασφάλεια, γρήγορα και να πάμε καλύτερα του αναμενομένου.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αξίζει στο λαό μας ένας τέτοιος πρωθυπουργός

«Οι δηλώσεις των κ.κ. Μέρκελ και Σαμαρά επιβεβαίωσαν την πλήρη συμφωνία των δύο πλευρών στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας και μνημονίων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει τις δηλώσεις των δύο ηγετών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στον κ. Σαμαρά τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, δεν έθεσε κανένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, παρά έμεινε στις ευχαριστίες προς τη Γερμανίδα καγκελάριο για την τιμή που του έκανε να τον συναντήσει, σε ευχολόγια για την ανάκαμψη και στα καθιερωμένα κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού».

«Δεν αξίζει στο λαό μας ένας τέτοιος πρωθυπουργός, δεν του ταιριάζει τέτοια αντιμετώπιση», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα