Ριζότο πριμαβέρα για τους απαιτητικούς ουρανίσκους

Έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα πιάτα των καλοφαγάδων. Το ριζότο έχει κατακτήσει μία ξεχωριστή θέση και ήρθε η στιγμή να μάθεις να το φτιάχνεις και μόνος, -η σου. Και μάλιστα με λαχανικά και κρέμα ρικότας.

Υλικά

400 γραμμ. ριζότο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 καρότα ψιλοκομμένα2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα1 ντομάτα ψιλοκομμένη1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη1 φινόκιο ψιλοκομμένο2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό60 ml. ελαιόλαδο100 ml. λευκό κρασί300 ml. ζωμό λαχανικών50
ml. κρέμα γάλακτος50 γραμμ. μαλακό βούτυροΑλάτι & πιπέρι

Για την κρέμα ρικότας

100 γραμμ. ρικότα30 ml. κρέμα γάλακτος30 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα1 κουταλάκι βασιλικό ψιλοκομμένο1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένοΑλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά όλα εκτός από το κρεμμύδι. Τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το άλλο μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το ριζότο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό των λαχανικών. Μετά από 10 λεπτά, βάζουμε μέσα το μείγμα των λαχανικών που είχαμε σοτάρει στην αρχή και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 8 λεπτά.

Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας στο κέντρο του κάθε πιάτου μια κουταλιά της σούπας κρέμα ρικότα που έχουμε φτιάξει ως εξής: σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα αλοιφή.

The post Ριζότο πριμαβέρα για τους απαιτητικούς ουρανίσκους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα