Ριζότο με τέσσερα τυριά

Ένα απλό, εύκολο και χορταστικό πιάτο το οποίο δεν θα σας πάρει ώρα να ετοιμάσετε, σίγουρα όμως θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. Με καθημερινά και φτηνά υλικά, ιδανικό και για το γιορτινό σας τραπέζι.

Τι θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):

1 1/4 φλιτζάνι ρύζι1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη1/2 φλιτζάνι τυρί fontina κομμένο σε κύβους1/2 φλιτζάνι
τυρί gorgonzola θρυμματισμένο1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο1-2 κύβοι ζωμό κότας διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό1 φλιτζ λευκό ξηρό αφρώδες κρασί3 κ.σ. βούτυροαλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριφυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού για γαρνίρισμα

Πώς θα το ετοιμάσετε:

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να φουσκώνει και να σκάει.\Προσθέτετε το αφρώδες κρασί. Ανακατεύετε μέχρι να σταματήσει να αφρίζει και το περισσότερο από το κρασί να απορροφηθεί.Προσθέτετε πιπέριΡίχνετε το ζωμό, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε τη γραβιέρα, τη fontina, τη gorgonzola και την περισσότερη από την παρμεζάνα. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή πιπέρι.Σερβίρετε σε μπολ, γαρνίροντας με μαιντανό και συνοδεύοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
ριζοτο τυριων, rizoto me turia
Τυχαία Θέματα