Πυροβολισμοί έξω από την οικία του Γερμανού πρέσβη – Χτύπημα με άρωμα «17 Νοέμβρη»

Συναγερμός από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία, μετά το χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροβολισμοί έπεσαν γύρω στις 03.30 το πρωί, από τέσσερις δράστες που έφθασαν πεζοί έως την πρεσβευτική κατοικία.

Οι σφαίρες βρήκαν τον στόχο τους τους από ότι φαίνεται ήταν απόλυτα συγκεκριμένος. Οι κινήσεις των δραστών δείχνουν πως δεν ήθελαν θύματα ή τουλάχιστον αθώα, αφού οι τέσσερις σφαίρες που βρήκαν στόχο - από τις είκοσι που έπεσαν - σφηνώθηκαν στην καγκελόπορτα της

κατοικίας του Γερμανού πρέσβη, αλλά δεν απείλησαν ούτε στιγμή την φρουρά τους σπιτιού.

Η κατοικία βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, ενώ αυτή την ώρα η συλλογή στοιχείων συνεχίζεται.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τις τέσσερις βολίδες στην πόρτα, καθώς και κάλυκες από τις υπόλοιπες σφαίρες που δεν βρήκαν στόχο. Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έφτασε στο σημείο διεξάγει έρευνες, ενώ έχουν προσαχθεί και εξετάζονται τρία άτομα.

O Αντώνης Σαμαράς, άμεσα ενημερώθηκε για το συμβάν από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό πρέσβη, ενώ επικοινωνία με τον τελευταίο είχε νωρίτερα και ο κ. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται ότι το 1999, η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» είχε εκτοξεύσει ρουκέτα κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη.

Keywords
Τυχαία Θέματα