Πυροβόλησε εν ψυχρώ τριών μηνών μωράκι

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε σε κατάσταση σοκ πως ο εκτελεστής με τα μαύρα δολοφόνησε χωρίς δεύτερη σκέψη το μωρό και συνέχισε πυροβολώντας στο «ψαχνό» τους παραβρισκόμενους.

Σε κατάσταση πανικού οι Αμερικανοί είναι από τα μεσάνυχτα κολλημένοι στις τηλεοράσεις τους και περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντένβερ για να μάθουν αν ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης ή έδρασε χωρίς συνεργούς.

Λίγα λεπτά πριν οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο νεαρός αυτός άνδρας είναι πιθανότατα ο δράστης του τρομερού μακελειού στον κινηματογράφο εμπορικού κέντρου της περιοχής Ορόρα. Είναι εκείνος που εισέβαλε μισή σχεδόν ώρα μετά την έναρξη της μεταμεσονύκτιας προβολής της νέας ταινίας του Batman, έριξε δακρυγόνα, σκότωσε εν ψυχρώ 12 άτομα και έστειλε 50 ακόμη στο νοσοκομείο. Έξι άτομα είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, λένε οι γιατροί.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε πως μπροστά του ο εκτελεστής –ο οποίος φορούσε μάσκα, μαύρα ρούχα και κάτι σαν πανοπλία- πυροβόλησε και σκότωσε ένα μωράκι τριών μηνών!

Η σκηνή ήταν τόσο βίαια ώστε αρχικά ο κόσμος νόμισε πως επρόκειτο για εφέ της εταιρείας προώθησης της ταινίας και οι πυροβολισμοί ήταν ψεύτικοι. Ο εκτελεστής εμφανίστηκε στην αίθουσα την στιγμή που βγήκε ο Batman στην μεγάλη οθόνη. Όταν τα θύματα άρχισαν να ουρλιάζουν και το αίμα να τρέχει στην αίθουσα, όμως, κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Τρομοκρατημένη από το περιστατικό η Warner Bros. ακύρωσε την πρεμιέρα της ταινίας “Dark Knight Rises” στο Παρίσι ενώ η LAPD –η αστυνομία του Λος Άντζελες- έστειλε αμέσως μεγάλη δύναμη στο περίφημο Arclight Theater του Χόλυγουντ…

Συγκλονισμένος δήλωσε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα: «Η Μισέλ και εγώ έχουμε συγκλονιστεί και στενοχωρηθεί βαθύτατα από τους ειδεχθείς και τραγικούς φόνους στο Κολοράντο. Η κυβέρνησή μου θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους κατοίκους της Ορόρα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Δεσμευόμαστε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, ότι θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των συμπατριωτών μας και ότι θα φροντίσουμε τους τραυματίες».

Μόλις ανακοινώθηκε το όνομα του δράστη και μεταδόθηκαν εικόνες από την εκκένωση της πολυκατοικίας όπου διέμενε, μια γυναίκα από το Σαν Ντιέκο δήλωσε στο ABC ότι είναι η μητέρα του. «Νομίζω πως έχουν συλλάβει το σωστό άτομο. Πρέπει να τηλεφωνήσω στην αστυνομία. Πρέπει να πάω στο Κολοράντο», έλεγε και ξαναέλεγε σε κατάσταση σοκ.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η δημοσιογράφος Jessica Ghawi η οποία λίγα λεπτά πριν την δολοφονία της ανέβασε στο twitter της μήνυμα με το πόσο ενθουσιασμένη ήταν που έβλεπε την ταινία…

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoolNews