Ψητό κοτόπουλο με λιωμένη μοτσαρέλα και βαλσάμικο ξύδι

Κάντε το μπάρμπεκιου απόλαυση και μάλιστα υγιεινή! Το ψητό κοτόπουλο με τη φρέσκια μοτσαρέλα, ψητή ντομάτα και βασιλικό, είναι ένα από τα πλέον υγιεινά πιάτα… Αλλά μην ξεχάσετε τις μπύρες γιατί έχει ανέβει η θερμοκρασία επικίνδυνα!

Τι θα χρειαστείτε:

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

4 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα

4 φέτες ντομάτας

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο και ψιλοκομμένο βασιλικό

1/3 του φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο

Αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι

Πως

θα το ετοιμάσετε:

Θερμάνετε τον φούρνο, το γκριλ ή ανάψτε τα κάρβουνα στην ψησταριά σας. Περάστε με αλάτι και πιπέρι την κάθε πλευρά του κοτόπουλου και τοποθετείστε το στη σχάρα. Ψήστε το για περίπου 7-9 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να είναι το κρέας καλά μαγειρεμένο. Παράλληλα, βάλτε το ξύδι μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το μέχρι να βράσει ελαφρά. Χαμηλώστε στη συνέχεια τη φωτιά και αφήστε το για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρρευστο, ενώ το ανακατεύετε ανά διαστήματα.

Στη συνέχεια, αλείψτε τις φέτες της ντομάτας με ελαιόλαδο και βάλτε τες στη σχάρα για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, βάλτε πάνω από το κάθε κομμάτι κρέας τη φέτα της φρέσκιας μοτσαρέλα. Τέλος, προσθέστε την ψητή ντομάτα και τον βασιλικό. Τοποθετείστε τα κομμάτια σε μια πιατέλα και περιχύστε τα με το βαλσάμικο ξύδι. Είστε έτοιμοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα