Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ

Με διευρυμένη πλειοψηφία εγκρίθηκε η υπουργική τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ από επτά σε εννέα καθώς εκτός από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ στήριξε την ρύθμιση. Αρνητικά, ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή

δήλωσαν «παρών».

Πλέον, αναμένεται η έναρξη της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων όπου θα επιχειρηθεί η επίτευξη συναίνεσης των 4/5 των μελών για την στελέχωση των οκτώ θέσεων του ΕΣΡ προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει και να ξεκινήσει την διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Σύμφωνα με τον συσχετισμό δυνάμεων για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία απαιτείται η θετική ψήφος της ΝΔ.

Πάντως, νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προσερχόμενος στη Βουλή κάλεσε την ΝΔ να συναινέσει για την στελέχωση του ΕΣΡ, υποσχόμενος πως αν το κάνει τότε η Βουλή θα είναι αυτή που θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας και όχι ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει την όλη διαδικασία, αριθμού τηλεοπτικών αδειών και διαγωνισμού, να την αναλάβει το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, αν η ΝΔ δεν επιδείξει συναίνεση, θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα αναλαμβάνει ο ίδιος όλες τις σχετικές αρμοδιότητες.

Η κυβερνητική πρόταση

Την λίστα με τις προτάσεις της κυβέρνησης για την πλήρωση των κενών θέσεων του ΕΣΡ κατέθεσε στην Διάσκεψη των Προέδρων ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Για τη θέση του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής προτείνει τον Λαοκράτη Βάσση, για αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη.

Για μέλη τους Βασίλη Καραποστόλη, Γιώργο Κόλλια, Λίλιαν Μήτρου, Φάνη Πετραλιά, Γιώργο Πλειό, και Γιάννη Τζαννετάκο.

Διαφωνεί η ΝΔ

Διαφωνεί η Ν.Δ. με την πρόταση του προέδρου της Βουλής για το νέο ΕΣΡ και ζητεί πρώτα να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από τον υπουργό Επικρατείας και να δοθούν στο ΕΣΡ. «Δεν μπορώ να διατυπώσω άποψη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας μιλώντας στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

«Υπάρχει ένα θέμα αρχής», ανέφερε ο Ν. Δένδιας και συνέχισε «κυρίως οι αρμοδιότητες του υπουργού πρέπει να επιστρέψουν, να δοθούν στο ΕΣΡ. Αν αυτό δεν συμβεί, η στελέχωση του ΕΣΡ, έστω και με τους αρίστους των αρίστων, δεν θα επιτρέψει στο ΕΣΡ να επιτελέσει τον ρόλο του».

Ακόμη ισχυρίσθηκε ότι αυτά τα είπε ο κ. Μητσοτάκης στον Πρωθυπουργό και «η αντίδρασή του δεν ήταν αρνητική απ’ ότι μάθαμε».

«Με έκπληξη μάθαμε την δήλωση Παππά. Θεωρούμε ότι αυτός δεν είναι τρόπος σοβαρού διαλόγου μεταξύ των κομμάτων», είπε ο Ν. Δένδιας.

The post Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα