Ψάχνουν τις ευθύνες του δημάρχου

Την άμεση διενέργεια ελέγχου στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα παρκ, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη, όπου σημειώθηκε το χθεσινό τραγικό περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 13χρονου και τον τραυματισμό μιας 9χρονης, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευάς Νομικός.

Τη διενέργεια ελέγχου διέταξε ο κ. Νομικός, μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα

με ανακοίνωση του υπουργείου. Μετά από εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), Παρασκευάς Νομικός, διέταξε την άμεση διενέργεια ελέγχου στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα λειτουργίας του λούνα Παρκ.

Σύμφωνα με τον Δήμο, ο χώρος είχε ενοικιαστεί στον ιδιοκτήτη στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά ποτέ δεν είχε κατατεθεί στις υπηρεσίες του φάκελος για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το δυστύχημα ερευνώνται. Τα έως τώρα στοιχεία καταδεικνύουν πως ξαφνικός άνεμος σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τη φουσκωτή πισίνα και να αρχίσει να σε άλλα αντικείμενα του λούνα παρκ σε απόσταση 30 μέτρων.

Ο,τι και να συνέβη και προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα δεν γίνεται να έκαναν τα στραβά μάτια τόσο η ίδια η Πολιτεία όσο και η Δημοτική Αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης. Το θέμα ασφάλειας προέχει ειδικά σε τέτοιου είδους εξωτερικές εγκαταστάσεις οι οποίες στήνονται εν μία νυκτί και με αυτοσχέδιους χειρισμούς. Υπόλογοι συνεπώς είναι όλοι οι ιθύνοντες που είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε συναίνεσαν σε ένα έγκλημα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα