Πρωτοσέλιδα: Ξεράθηκε η Ελιά του Κώστα Σημίτη

Οι νέες «μαχαιριές» στους ιδιοκτήτες ακινήτων με τους ημιυπαίθριους χώρους, οι περικοπές των συντάξεων και φυσικά το «ναυάγιο» του ΠΑΣΟΚ με την Ελιά είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εθνικό φάουλ από τον Βενιζέλο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε νέο εθνικό φάουλ υπέπεσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος,

ο οποίος τραβάει τις καθυστερήσεις στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αμφισβητώντας τώρα μέχρι και το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους".

ΕΘΝΟΣ: "Συμφωνία τιμής για το φυσικό αέριο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολλαπλά επωφελής είναι η συμφωνία με την Gazprom για την προμήθεια φθηνότερου φυσικού αερίου. Συγκρατεί τις δαπάνες του προϋπολογισμού. Προσφέρει σημαντική ελάφρυνση στα πάγια έξοδα νοικοκυριών, βιοτεχνιών. Περιορίζει το κόστος λειτουργίας των ενεργοβόρων βιομηχανιών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πατροκοσμάς: «Να είστε έτοιμοι να βγείτε στα βουνά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αγιος της Ορθοδοξίας μας προειδοποιεί ότι το γεγονός «θα έρθει ξαφνικά» μετά από Διπλή Πασχαλιά, Διπλό Καλοκαίρι και μετά από έναν φονικό χιονιά...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα «κλειδιά» για το νέο Ε9 και το φόρο ακινήτων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δήλωση Ε9 για το 2014 θα κληθούν να υποβάλουν φέτος πάνω από 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι, είτε για να επικαιροποιήσουν την κατάσταση της ακίνητης περιουσίας τους, παρέχοντας στη Φορολογική Διοίκηση πρόσθετες πληροφορίες αναγκαίες για τον ορθό υπολογισμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) είτε για να δηλώσουν αλλαγές στην ακίνητη περιουσία τους, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 2013".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Διπλό ναυάγιο για τον Βενιζέλο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι πολυσυζητημένοι, με την ώθηση πολλών ΜΜΕ, ως λύση «58» διαλύθηκαν στα εξ ων συνετέθησαν και η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ναυάγησε. Η ελληνική... «Ελιά», που ήθελε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ξεράθηκε πριν βγάλει καρπούς, καθώς ο εκσυγχρονιστικός και «πράσινος»... δάκος την περιόρισε σε σχήμα διάσωσης του ΠΑΣΟΚ".

ΕΣΤΙΑ: "Επεα πτερόεντα από τον Σύριζα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δύο στους τρεις ερωτωμένους απαντούν στις έρευνες της κοινής γνώμης ότι η κυβερνητική πρότασις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ρεαλιστική. Εν τούτοις το κόμμα αυτό, του οποίου οι προτάσεις δεν φαίνεται να εμπνέουν καμμία εμπιστοσύνη, φέρεται να είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις ως προς την πρόθεση ψήφου".

Η ΑΥΓΗ: "Νέα μαχαιριά στις συντάξεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων και παρουσίασής τους εν όψει εκλογών συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα μετά τη χθεσινή συμφωνία των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για εφάπαξ μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, που βυθίζει πλέον στα Τάρταρα τα ασφαλιστικά ταμεία, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες περικοπές στις συντάξεις".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Θρούμπες ελπίδες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κλαδεύτηκε η εκδοχή της ελληνικής «Ελιάς» πριν καν προλάβει να καρπίσει, παρά τη διθυραμβική υποδοχή και ενίσχυση της κίνησης των «58» από μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Τα κλαδιά έσπασαν και τα σχέδια για τη συγκρότηση της μεγάλης παράταξης της Κεντροαριστεράς, με κορμό το ΠΑΣΟΚ, κατέρρευσαν. Οι διαφωνίες δεν ξεπεράστηκαν και η αμοιβαία καχυποψία για το ευρωψηφοδέλτιο οδήγησε στη ρήξη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διπλή ανάσα για την οικονομία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και τονωτική ένεση στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δίνουν δύο συμφωνίες που επιτεύχθηκαν χθες. Η πρώτη αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες εφάπαξ από τον ερχόμενο Ιούλιο. Η δεύτερη συμφωνία είναι αυτή της ΔΕΠΑ με την Gazprom για την τιμή του φυσικού αερίου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Συμφωνία ΔΕΠΑ - GAZPROM".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σημαντική μείωση στην τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου, μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gazprom, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία επετεύχθη μετά από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, που διασφάλισε την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απαιτήσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου οι προτάσεις της τρόικας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας επιβεβαιώνουν ότι τα μνημόνια δεν είναι τίποτα άλλο παρά εξειδίκευση της γενικής πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στο ελαιοτριβείο η Κεντροαριστερά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«ελαφρά κλαδεμένη» οδηγείται η Ελιά προς τη Συνδιάσκεψή της, καθώς η πρωτοβουλία των 58 αποφάσισε να στηρίξει πολιτικά, αλλά όχι οργανωτικά, το εγχείρημα. Πάντως χθες υπήρξε συμφωνία και για το όνομα του νέου σχήματος: Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη, ενώ οι 58 θα μετάσχουν στη Συνδιάσκεψη του Μαρτίου παρουσία του υποψηφίου των ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μ. Σουλτς".

Kontranews: "Ξεράθηκε η Ελιά του Κ. Σημίτη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έντρομοι από τις διαστάσεις τις οποίες λαμβάνει η δικαστική έρευνα για το γιγαντιαίο σκάνδαλο των Μ.Κ.Ο. τρέχουν να κρυφτούν οι «58» κρατικοδίαιτοι αργόσχολοι του Κ. Σημίτη, εγκαταλείποντας προς το παρόν την προσπάθεια για επαναφορά στο προσκήνιο του αρχιερέα της διαπλοκής".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δύο μειώσεις - ανάσα".

Η εφημερίδα σημειώνει "1.Συμφωνία ΔΕΠΑ - Gazprom: φθηνότερο 15% το φυσικό αέριο για επιχειρήσεις - νοικοκυριά. 2.Για εργοδότες - εργαζομένους: μειώνονται 3,9 μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Ιουλίου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η τρόικα αντιδρά στα μέτρα για το ενεργειακό κόστος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "διτή εικόνα για τη διαπραγματευτική αποτελεσματικότητα της ελληνικής πλευράς δημιουργήθηκε από τις χθεσινές συναντήσεις της τρόικας με τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμφωνία για μείωση 15% στην τιμή φυσικού αερίου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μείωση της τιμής εισόδου του ρωσικού φυσικού αερίου στη χώρα μας κατά 15%, σε σχέση με την τιμή η οποία ίσχυε έως τώρα, φέρνει η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ-Gazprom, που οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε χθες".

Keywords
πρωτοσελιδα, ελια, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, ημιυπαιθριοι, ΠΑΣΟΚ, δημοκρατια, βενιζελος, ωρα, βγείτε, καλοκαιρι, ελευθεροτυπια, μμε, λύση, εστια, συριζα, δημοσκοπηση, αυγη, νέα, τροικα, εφημεριδα, καθημερινη, δεπα, σαμαρας, ριζοσπαστησ, κερδοσ, ναυτεμπορικη, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, φορολογικη δηλωση 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, φορολογια 2013, εκλογες 2014, χιονια, βγείτε, αυγη, δεπα, θεμα, καθημερινη, μμε, ναυτεμπορικη, φυσικο αεριο, ωθηση, ωρα, αμοιβαια, ασφαλιστικα ταμεια, γεγονος, διοικηση, διπλο, εγχειρημα, εκβαση, εξοδα, ερευνα, ερευνες, εφαπαξ, εφημεριδα, εικονα, καχυποψια, κυβερνηση, κομμα, λύση, μαχαιρια, μειωση, ονομα, πουτιν, πτεροεντα, σχεδια, τιμη, φαουλ, φυσικα, φυσικο, φορολογικη, εθνικο, χωρα, υπουργειο, νομικου, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα