Πρωτοσέλιδα: Το ΕΣΠΑ θα φέρει 42 δισ. στην ερχόμενη επταετία

Το ζήτημα το πανεπιστημίων της χώρας με τι απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων να φθάνουν την κατάσταση στα άκρα, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα τα 42 δισ. ευρώ που θα ρίξει στην ελληνική αγορά το ΕΣΠΑ δίνοντας ανάσα σε φορολογούμενους, τράπεζες, νοικοκυριά και ανέργους.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "90.000 μελλοθάνατοι".

Η εφημερίδα

γράφει ότι "στους 90.000 υπολογίζονται οι «μελλοθάνατοι» της μεσαίας τάξης που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους με την επικείμενη άρση προστασίας από τους πλειστηριασμούς. Στο σχέδιο που συζητάει η τρόικα με την κυβέρνηση προβλέπεται από τη μια εξασφάλιση της, ούτως ή άλλως, υπάρχουσας προστασίας των ήδη εξαθλιωμένων και από την άλλη η σχεδόν απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων".

ΕΘΝΟΣ: "Ανοίξτε τις σχολές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε οριακό σημείο έχει οδηγήσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά ανοιχτά ΑΕΙ, προσβάσιμα σε καθηγητές και φοιτητές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Με παρενοχλούσε σεξουαλικά... Με χαϊδολογούσε! Ηθελε το σαρκίον μου»!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εξομολόγηση-σοκ από πρώην ιερωμένο για τον ψευτοπαπα-γκουρού Ποιμένα Ταλάντζη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εμπλοκή με τρόικα σε 4 μέτωπα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοίγοντας ταυτόχρονα όλα τα μέτωπα της οικονομίας, των εργασιακών και του δημόσιου τομέα και εγείροντας σκληρές απαιτήσεις σε όλα τα πεδία, η τρόικα έχει δημιουργήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απλήρωτοι 3 μήνες και με το νόμο!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον ασκό του Αιόλου ανοίγουν δύο επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, ανατρέπουν νομικές υποχρεώσεις του εργοδότη, όπως αυτή της μηνιαίας καταβολής του μισθού, τον οποίο μπορούν να καταβάλουν μετά την πάροδο τριών μηνών, ανοίγοντας ορέξεις για διεύρυνση του φαινομένου το οποίο ουσιαστικά οδηγεί στη φεουδαρχοποίηση της εργασίας".

ΕΣΤΙΑ: "Εκλογές ανά διετία θέλει ο Σύριζα".

Η εφημερίδα τονίζει "το Σύνταγμα ορίζει ότι οι βουλευτές εκλέγονται «για τέσσερα συνεχή χρόνια που αρχίζουν από την ημέρα των γενικών εκλογών». Ομως τα τελευταία χρόνια πάγια επιδίωξις των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως είναι να ρίξουν την εκάστοτε Κυβέρνηση προ της εκπνοής της τετραετίας".

Η ΑΥΓΗ: "Κίνημα υπεράσπισης του δημόσιου πανεπιστημίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εξαπλώνεται το απεργιακό μέτωπο: Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμια Πατρών και Ιωαννίνων αγωνίζονται για δημόσια ανοιχτά πανεπιστήμια. Συνάντηση με Σαμαρά και Αρβανιτόπουλο για να βρεθεί λύση ζητά η Σύνοδος των Πρυτάνεων. Τα τεράστια κενά καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των σχολών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Το ρέκβιεμ της μεσαίας τάξης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ζοφερή είναι η οικονομική κατάσταση των μεσαίων και των χαμηλών στρωμάτων, που πληρώνουν ακριβά την πολιτική των μνημονίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η κατάσταση που παρουσιάζουν οι αριθμοί για τη φτώχεια είναι ωραιοποιημένη, καθώς η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εντείνεται η πίεση για ανοικτά πανεπιστήμια".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους, αλλά και σημαντικής μερίδας πανεπιστημιακών που πιέζουν για την έναρξη των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ. Τα δύο ιδρύματα παραμένουν κλειστά σχεδόν τρεις μήνες, λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, με κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως ανέρχεται το ύψος του λαθρεμπορίου καυσίμων, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Η ΠΟΠΕΚ εντοπίζει το λαθρεμπόριο καυσίμων στο ναυτιλιακό πετρέλαιο και τις ποσότητες καυσίμων που προορίζονται για εξαγωγή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση μόνο με μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση".

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: φρένο στις απαιτήσεις της τρόικας δεν μπορεί να βάλει ούτε η σημερινή κυβέρνηση, ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση που θα βρίσκεται στην ίδια όχθη, αυτή της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, που θα βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και θα ανοίξει το δρόμο για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, με το λαό κυρίαρχο στην οικονομία και την εξουσία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Χαριστική βολή με καταλήψεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνεται το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια, με μπλόκα και φοιτητικές καταλήψεις σε μεγάλες σχολές, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης (σήμερα το πρωί) για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων έπειτα από τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας".

Kontranews: "Ξεπουπούλιασε άγρια τον Ανδρέα. Πόσα πήρες Μαργαρίτα για το διαζύγιο;".

Η εφημερίδα γράφει "του έβγαλε την ψυχή ανάποδα μέχρι να δεχτεί η κυρία Μαργαρίτα, να δώσει το διαζύγιο που επί χρόνια την παρακαλούσε και έφθασε μέχρι του σημείου ακόμα και να την... «ικετεύει» γιατί ήθελε να «αποκαταστήσει» την Δήμητρα και να μην την παρουσιάζει σαν ερωμένη του, ίσως γιατί η μεγάλη διαφορά ηλικίας πούχαν μεταξύ τους γινόταν αφορμή για γέλια και σπαρταριστά ανέκδοτα".

NEWSBOMB: "Δίνουν δημόσιο χρήμα για την προβολή του Αδωνι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που συντρίβει το δημόσιο σύστημα υγείας, την ώρα που κλείνει νοσοκομεία, στέλνει γιατρούς και νοσηλευτές στην ανεργία και αφήνει στο έλεος του Θεού τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς να αργοπεθαίνουν, την ίδια ώρα, ελαφρά τη καρδία, αποφασίζει να εγκρίνει το ποσό των 700 ευρώ για να αγοράσει υπερσύγχρονη ψηφιακή κάμερα για τις ανάγκες των προσωπικών του φωτογραφίσεων κατά τη διάρκεια των επαφών του και των πολιτικών εξορμήσεων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αγροτοδιατροφική σύμπραξη στα σκαριά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Τυπώστε χρήμα»

Η εφημερίδα σημειώνει "να τυπώσει χρήμα ζητά από την ΕΚΤ ο ΟΟΣΑ, προκειμένου η Ευρωζώνη να αποφύγει έναν φαύλο κύκλο υποχώρησης των τιμών και ύφεσης, αντίστοιχο εκείνου που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την Ιαπωνία. Στην φθινοπωρινή του έκθεση ο Οργανισμός εμφανίζεται ελαφρώς πιο αισιόδοξος για την κατάσταση στην Ευρωζώνη, προβλέποντας περιορισμό της ύφεσης στο 0,4% φέτος και ανάπτυξη 1% για το 2014".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ΕΣΠΑ θα φέρει 42 δισ. στην ερχόμενη επταετία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα 42 δισ. ευρώ, περίπου το 22% του ελληνικού ΑΕΠ, θα ανέλθουν για την περίοδο 2014-2020 οι συνολικές χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα από τα ταμεία της Ε.Ε. μαζί με τις εισοδηματικές ενισχύσεις και τα εναπομείναντα κονδύλια του ΕΣΠΑ, μετά την υιοθέτηση, χθες, από το Ευρωκοινοβούλιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου για όλες τις χώρες, συνολικού ύψους 908 δισ. ευρώ".

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, απεργιες, τροικα, τραπεζες, δημοκρατια, αθηνα, απεργια, αει, ωρα, ελευθεροτυπια, εστια, εκλογες, συνταγμα, αυγη, εμπ, ΑΠΘ, σαμαρας, λύση, εφημεριδα, βουλη, καθημερινη, πετρελαιο, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, νέα, newsbomb, μακεδονια, ΕΚΤ, οοσα, ιαπωνια, ναυτεμπορικη, αεπ, ελλαδα, facebook, twitter, σταση εργασιας, απεργια οπαπ, εφημεριδα δημοκρατια, κλειστα επαγγελματα, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, www.facebook.com, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, 600 δις, ιταλια εκλογες, εκλογες 2014, μπλοκα αγροτων, βουλευτες, πολυτεχνειο, υιοθετηση, καταληψεις, χωρες, αεπ, αυγη, εμπ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, οοσα, πιεση, σημερινη, σχολες, υψος, φτωχεια, ωρα, αγορα, αγωνια, αει, ελεος, ανεργια, αφορμη, βρισκεται, δημητρα, δημοσιο, δωσει, ευρω, εκθεση, εφημεριδα, ζητα, ιδια, κυβερνηση, κυρια, λειτουργια, λύση, μηνες, νοσοκομεια, ουσιαστικα, οχθη, πανεπιστημιο αθηνων, πεδια, ψυχη, ρεκβιεμ, σοκ, σπιτι, στα ακρα, σχεδιο, χρημα, ψηφιακη, γελια, καρδια, υγειας
Τυχαία Θέματα