Πρωτοσέλιδα: Θυμίζετε Ιράκ! Τι είδαν Γερμανοί γιατροί που επισκέφθηκαν τη χώρα μας

Το ακανθώδες θέμα στο ΕΣΥ, η «κάθοδος» των αγροτών και το νομοσχέδιο-σκούπα στη φορολογία είναι τα ζητήματα που θίγει ο ημερήσιος Τύπος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ένοπλες δυνάμεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τις υποβόσκουσες έριδες και τον φατριασμό στην ομάδα άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην επιφάνεια η παρουσίαση του αμυντικού προγράμματος του αριστερού κόμματος, την περασμένη εβδομάδα".

ΕΘΝΟΣ: "Νόμος-σκούπα για πρόστιμα

και φόρο υπεραξίας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε βελτιώσεις των φορολογικών ρυθμίσεων που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις προχωρεί η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Δραστικές είναι οι μειώσεις στα πρόστιμα για παράλειψη υποβολής φορολογικών δηλώσεων και έκδοσης αποδείξεων. Απαλλάσσονται από τον φόρο υπεραξίας ακίνητα που αποκτήθηκαν προ 25ετίας. Βελτιώνεται το φορολογικό καθεστώς των αγροτών"

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ρωσίδα «Προφήτισσα»: «Πυρηνική βόμβα... θα σκοτώσει εκατομμύρια ψυχές»!!!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ταμάρα Γκλομπα «προβλέπει» το ξέσπασμα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου το 2014".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πώς στήθηκε το κόλπο της ΜΚΟ του Ρόντου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "όργιο εκατομμυρίων με εκταμιεύσεις χωρίς συμβάσεις, εγκρίσεις για αποναρκοθετήσεις που είχαν ήδη «γίνει» και χειρόγραφα παραστατικά σε αραβικά και σέρβικα!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φαγοπότι 100 εκατ. στην Αγροτική"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«μαύρη τρύπα» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτεται πίσω από την κατάρρευση και το λουκέτο της άλλοτε κραταιάς συνεταιριστικής βιομηχανίας σάλτσας ΣΕΒΑΘ στην Ξάνθη. Η υπόθεση, που αρχικά είχε μπει στο αρχείο, επανήλθε πριν από λίγο καιρό έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης".

ΕΣΤΙΑ: "Κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η προηγούμενη τετραετία ήταν εφιαλτική για την Ελλάδα. Τέτοιες ημέρες προ τεσσάρων ετών (Φεβρουάριος 2010) είχε αρχίσει να αναδύεται το πρόβλημα δανεισμού της χώρας και το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

Η ΑΥΓΗ: "Βιομηχανικός αφανισμός"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το τέλος της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα γίνεται ορατό την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κοροϊδεύει εαυτούς και αλλήλους πως με την πλήρη εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ» για τις αγορές θα πετύχει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Θυμίζετε Ιράκ! Τι είδαν οκτώ Γερμανοί γιατροί που επισκέφθηκαν τη χώρα μας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονισμένοι γυρίζουν στην πατρίδα τους οκτώ Γερμανοί γιατροί που επισκέφθηκαν τη χώρα μας και είδαν με τα μάτια τους την κατάσταση στο ΕΣΥ, παρομοιάζοντάς την με εμπόλεμη ζώνη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νομοσχέδιο «σκούπα» για διόρθωση λαθών"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με νομοσχέδιο «σκούπα» το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε διορθωτικές των τελευταίων φορολογικών νόμων κινήσεις, ενώ με απόφαση του πρωθυπουργού δεν πρόκειται να φορολογηθεί το επίδομα υψηλής επικινδυνότητας των ένστολων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Από Δευτέρα... τρόικα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινούν οι συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα, χωρίς εντούτοις να αναμένονται αποφάσεις για το ελληνικό χρέος πριν από τις ευρωεκλογές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όλοι στο πλευρό των αγροτών!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, σήμερα Τετάρτη, στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης, οι μικρομεσαίοι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα, που διαρκεί κοντά ένα μήνα, με στόχο να δυναμώσουν την πίεση στην κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, με αιχμή αυτά που αφορούν στο φορολογικό και το κόστος της παραγωγής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Λίφτινγκ στη φορολογία με νομοσχέδιο-σκούπα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μειώσεις προστίμων έως και 80%, διευκολύνσεις για αγρότες, αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων στα 1.500 ευρώ και άλλες ελαφρύνσεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών".

Kontranews: "Πως θα γίνει το κούρεμα στις καταθέσεις μας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την επιβολή απόλυτης γερμανικής κυριαρχίας στους ζωτικούς τομείς της οικονομίας όλων των ευρωπαϊκών χωρών επιβάλει το δόγμα Σόιμπλε. Με όχημα την τραπεζική ένωση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να τσακίσει στην κυριολεξία το τραπεζικό σύστημα των χωρών του νότου και κυρίως της Ελλάδας επιβάλλοντας κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες που θα αντιμετωπίζουν προβλήματα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανατροπές στον φόρο υπεραξίας ακινήτων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με νομοσχέδιο-«σκούπα» το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τα φορολογικά «μέτωπα» για να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις ενόψει μάλιστα των διπλών εκλογών του Μαΐου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Κίνα και Εμιράτα αναζητούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέχρι και τρεις νέες επενδύσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη χώρα μας στους τομείς ενέργειας, τουρισμού και κατασκευών, ενδέχεται να ανακοινωθούν τον Απρίλιο κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής Ελλάδος - ΗΑΕ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στους γρίφους του Ε9 οι ιδιοκτήτες ακινήτων"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα «γρανάζια» των κωδικών του Ε9 θα μπλεχτούν έως και τις 30 Μαΐου χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του Taxis τις μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση, κατά το 2013, μαζί με την περιγραφή των όποιων αγροτεμαχίων κατέχουν".

Keywords
πρωτοσελιδα, γιατροι, χωρα, διεθνές νομισματικό ταμείο, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, συριζα, ωρα, μκο, ξανθη, ΠΑΣΟΚ, ξυνίδης, εστια, ελλαδα, φεβρουάριος, αυγη, οοσα, εφημεριδα, καθημερινη, επιδομα, τροικα, χρεος, ριζοσπαστησ, αθηνα, βουλη, κουρεμα, σόιμπλε, τραπεζες, ημερησια, μαΐου, κερδοσ, ηαε, ναυτεμπορικη, taxis, γερμανος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, εφημεριδα δημοκρατια, τελος ακινητης περιουσιας, βενιζελος, σαμαρας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, taxisnet, μειωση μισθων, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2014, αιχμη, ακινητα, αυγη, θεμα, καθημερινη, μκο, ναυτεμπορικη, πιεση, σωκρατης, υπουργειο οικονομικων, ωρα, taxis, αυξηση, αραβικα, βομβα, βρισκεται, γινει, γινεται, δευτερα, δογμα, ευρω, εβδομαδα, επενδυσεις, ετων, εφημεριδα, υποθεση, κυβερνηση, λουκετο, μαΐου, ματια, ομαδα, οκτω, οχημα, παρουσιαση, σόιμπλε, τυπος, φορολογια, αγορες, εφαρμογη, ενωση, ηλεκτρονικα, υπουργειο
Τυχαία Θέματα