Πρωτοσέλιδα: Ποιοί έχουν δικαίωμα για σύνταξη στα 55

Η τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα ταμία του ΟΑΕΕ, η συντάξεις στα 55, οι νέοι φόροι ακινήτων και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων που... μαγειρεύονται είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το ναυάγιο του ΟΑΕΕ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κραχ στον ΟΑΕΕ,

καθώς το Ταμείο Ελεύθερων Επαγγελματιών αδυνατεί να εισπράξει έσοδα από την τελευταία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εως τώρα στη ρύθμιση έχουν μπει 28.500 ελεύθεροι επαγγελματίες, από ένα σύνολο οφειλετών στο Ταμείο που αγγίζει τους 370.000".

ΕΘΝΟΣ: "Ποιοί έχουν δικαίωμα για σύνταξη στα 55".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ευνοϊκές διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας δίνουν ευκαιρία για συνταξιοδότηση 12 χρόνια πριν από το όριο του 67ου έτους της ηλικίας. Δυνατότητες υπάρχουν και για εργαζομένους που θεμελίωσαν δικαίωμα το 2011-2012".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ορκιστήκαμε στον Μυστρά κατ΄εντολή του Ταξιάρχη Μιχαήλ!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Εμπειρία - Ομολογία του νομικού και ιεροψάλτη Δημήτριου Μιχάκη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι ανατροπές στο φόρο ακινήτων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μικρότερες επιβαρύνσεις από 10% έως 15% σε σχέση με το χαράτσι της ΔΕΗ για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Διατήρηση ΦΑΠ, αλλά με αυξημένο αφορολόγητο όριο από τις 200.000 ευρώ στις 300.000 ευρώ. Περιορίζεται στο 1/3 ο φόρος για τα αγροτεμάχια, ενώ απαλλάσσονται αγροτικά κτίσματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φιάσκο story η μείωση μισθών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρά τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση του ονομαστικού κόστους εργασίας (-8,1%) στην Ε.Ε., η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τιμών (4,5%) την τριετία 2009-2012 είναι ελάχιστη, ενώ οι απώλειες μεριδίου των ελληνικών εξαγωγών την πενταετία 2007-2012 είναι τεράστιες (-27%) και η κάμψη 2% της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο και 6% το γ΄τρίμηνο ασυγκράτητη".

ΕΣΤΙΑ: "Η δέσμευσις Σαμαρά για τα ακίνητα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Πρωθυπουργός βρίσκεται ενώπιον ενός ωμού πολιτικού εκβιασμού. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκβιάζουν ευθέως για το θέμα της φορολογίας ακινήτων. Εχουν διατυπώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ψηφίσουν το αρχικό σχέδιο νόμο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και θέτουν ως όρο την διατήρηση του φόρου επί του συνόλου της ακινήτου περιουσίας".

Η ΑΥΓΗ: "Οργιάζει το παρασκήνιο για «νέα κυβέρνηση»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προξενήτρα η Ντόρα Μπακογιάννη για επανεγκλωβισμό της ΔΗΜ.ΑΡ. σε «νέα» μνημονιακή κυβέρνηση. Μεθοδεύσεις για παράκαμψη των εκλογών προ του ενδεχομένου καταψήφισης νέων μέτρων. Παράθυρο από τη ΔΗ.ΜΑΡ. για «εθνική συνεννόηση». Αναβρασμός στους βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, «αγκίστρι» σε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. Υπό συζήτηση η «προγραμματική συμφωνία» της κυβέρνησης, ακόμη και το πρόσωπο του πρωθυπουργού!".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Διπλό χαράτσι στα ακίνητα".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "δύο φόρους -έναν για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων και έναν πρόσθετο φόρο για τις μεγάλες περιουσίες- φέρνει η απόσυρση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΑ). Ο πρώτος φόρος δεν θα προβλέπει αφορολόγητο όριο και θα επιβάλλεται με βάση κλίμακες για κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επίταξη για να ανοίξουν τα ΑΕΙ".

Η εφημερίδα επισημαίνει "αποφασισμένος να προχωρήσει στην επίταξη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, προκειμένου τα δύο ιδρύματα να ανοίξουν, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Διαπραγματευτικό Ατού το πλεόνασμα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ισχυρό διαπραγματευτικό ατού, απέναντι στους «ανώνυμους» κοινοτικούς αξιωματούχους, που αμφισβητούν την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα, χαρακτηρίζουν στο οικονομικό επιτελείο τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκή συμμαχία ο ρεαλιστικός δρόμος για τους αυτοαπασχολούμενους".

Η εφημερίδα αναφέρει "Δ. Κουτσούμπας: Η πρόταση του ΚΚΕ για τη διαμόρφωση και συγκρότηση μιας λαϊκής συμμαχίας των εργατών, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, με κατεύθυνση την ανατροπή από τα δεσμά της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε φιλολαϊκή ανάπτυξη και έξοδο από την καπιταλιστική κρίση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Σενάρια τρέλας για τον φόρο ακινήτων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διπλό φόρο σε ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ αλλά και μειώσεις φόρων στη μικρή ακίνητη περιουσία προβλέπει το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις και οι απειλές γαλάζιων και πράσινων βουλευτών, κυρίως από την περιφέρεια".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μαγειρεύουν νέα κυβέρνηση!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "βουλευτές από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αμφισβητούν τη βιωσιμότητα της συγκυβέρνησης. Προσπαθούν να αποφύγουν κατάρρευση και εκλογές. Στα χέρια Σαμαρά και Βενιζέλου η «καυτή πατάτα»".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Το σύγχρονο δράμα της κυρίας Ελένης..."

Kontranews: "Σαν τις... κότες καθόμαστε και μας σφάζουν".

Η εφημερίδα γράφει "μοιραίοι και άβουλοι οδηγούμαστε σαν τις... κότες στο σφαγείο της τρόικας. Χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση η κοινωνία παραδίδεται αμαχητί στους ξένους τοκογλύφους που έχουν αποθρασυνθεί και επιδιώκουν να αρπάξουν τα πάντα".

NEWSBOMB: "Αρχιμανδρίτης χάϊδευε πιστές στην εξομολόγηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από τις πρωτοφανείς κατηγορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για εξόχως πρόστυχη συμπεριφορά ενός νεαρού αρχιμανδρίτη, ο οποίος μάλιστα καταδικάστηκε και από το Επισκοπικό αλλά και από το Α'βάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο για σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θεαματική βελτίωση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χειροπιαστή απάντηση σε αξιωματούχους της Κομισιόν που αμφισβητούν τη δημοσιονομική πρόοδο αλλά και ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αποτελεί η αύξηση-έκπληξη των εσόδων του προϋπολογισμού και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 1,1 δισ. ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υβριδικός φόρος ακινήτων για κάμψη των αντιστάσεων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις τελευταίες διορθώσεις στο νέο φόρο ακινήτων, που χάνει την «ταυτότητά» του ως ΕΝΦΑ, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς, βάζει σήμερα η κυβέρνηση, καθώς το θέμα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ανέλαβαν να κλείσουν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλος".

Keywords
πρωτοσελιδα, συνταξη, δικαιωμα, χαρατσι δεη, μειωση μισθων, ελευθερη ωρα, ντορα μπακογιαννη, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, το φως, οαεε, φοροι, δημοκρατια, κραχ, ωρα, δεη, φαπ, ελευθεροτυπια, εστια, σαμαρας, ΠΑΣΟΚ, αυγη, νέα, εφημεριδα, αποσυρση, καθημερινη, επιταξη, αει, αθηνα, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, ποντικι, δημαρ, βιωσιμότητα, εκλογες, βενιζελος, μακεδονια, δραμα, newsbomb, φως, τροικα, αεπ, ναυτεμπορικη, νεα δημοκρατια, αντ, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αποσυρση αυτοκινητων 2011, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, ιταλια εκλογες, κοινωνια, βουλευτες, φορος ακινητων, χαρατσι, αντ, το θεμα, αεπ, ακινητα, αυγη, αφορολογητο, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, φως, ωρα, αυξηση, αφορολογητο οριο, βιωσιμότητα, βρισκεται, δρομος, ευκαιρια, ευρω, εφημεριδα, θυελλα, κυβερνηση, λογο, μειωση, ντορα, οικοπεδα, ποντικι, ρυθμιση, σεξουαλικη παρενοχληση, συζητηση, συγχρονο, σχεδιο, το φως, φαπ, χρηστος, χωρα, κοτες, νομικου, χερια
Τυχαία Θέματα