Πρωτοσέλιδα: Οι όροι ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, οι όροι ρυθμίσεων των κόκκινων δανείων και η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «10 ώρες με τη Μέρκελ»

Η εφημερίδα γράφει «η σκληρή καγκελάριος στην Αθήνα σε προεκλογική αποστολή. Κλειστοί δρόμοι, μέτρα-σοκ με χιλιάδες αστυνομικούς

και απαγόρευση διαδηλώσεων για την επικυρίαρχο».

ΕΘΝΟΣ: «Ρύθμιση σωτηρία για τους δανειολήπτες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με τρόπο που διευκολύνει την εξόφληση των οφειλών αντιμετωπίζονται όσα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους. Η εξόφληση θα γίνεται με μικρότερες και λιγότερο επαχθείς δόσεις, μεγαλύτερης διάρκειας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Σύμμαχος της Ρωσίας ο «εκ πενίας» Βασιλιάς!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την ώρα που ο Πούτιν καλείται να «ελευθερώσει» τους ρωσόφωνους της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ απειλεί με αντίποινα...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι όροι ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια»

Η εφημερίδα γράφει ότι «από την 1-1-2015 οι δανειολήπτες θα μπορούν να επαναδιαπραγματεύονται τις οφειλές τους με βάση το οικονομικό «προφίλ» τους, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τις δόσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Μας πουλάνε και μας αγοράζουν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι πολίτες της χώρας το τελευταίο διήμερο παρακολουθούν ένα καλοστημένο θεατρικό δρώμενο, με πρωταγωνιστές τις αγορές, την Ανγκελα Μέρκελ, τους δανειστές, σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Όλους εκείνους δηλαδή που από το 2010 μέχρι σήμερα μας πουλάνε και μας αγοράζουν, πρώτα με το Μνημόνιο και τώρα με την εσπευσμένη έξοδο στις αγορές, που δεν στηρίζεται όμως σε πραγματικά βελτιωμένα οικονομικά δεδομένα, αλλά γίνεται αφ΄ενός μεν για τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, αφ' ετέρου για να μπορεί η Μέρκελ να υποστηρίξει στη χώρα της ότι η πολιτική λιτότητας που επέβαλε στην Ελλάδα έχει αποδώσει».

ΕΣΤΙΑ: «Ο χθεσινός θρίαμβος της Ελλάδος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τίποτε δεν μπορεί να επισκιάση τον χθεσινό θρίαμβο της Ελλάδος, που μετά από τέσσερα χρόνια απομονώσεως από τις διεθνείς χρηματαγορές κατόρθωσε να άντληση με την έκδοση ομολόγου πενταετούς διαρκείας, το ποσό των 3 δις ευρώ με επιτόκιο 4,95%».

Η ΑΥΓΗ: «Χορεύουν με τη Μέρκελ επί των ερειπίων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Μέρκελ, που έχει συνέπεια τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, την αποψίλωση των δικαιωμάτων και τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας, επισφραγίζουν σήμερα στην Αθήνα Σαμαράς και Βενιζέλος. Οι πανηγυρισμοί για την προσημειωμένη και επαχθή έξοδο στις αγορές στήνονται τη στιγμή που η κοινωνία καταβυθίζεται και οι βασικοί οικονομικοί δείκτες προεξοφλούν όξυνση της κρίσης".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Με αέρα νίκης στις ευρωεκλογές»

Η εφημερίδα γράφει ότι «προβάδισμα τριών μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει η έρευνα πολιτικής συγκυρίας της Public Issue, το πρώτο μέρος της οποίας δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Ενα μήνα πριν, τα δύο κόμματα εξουσίας κατέγραφαν το ίδιο ποσοστό επιρροής. Η αδιευκρίνιστη ψήφος εμφανίζει μείωση συγκριτικά με τον Μάρτιο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «τη «στροφή» της Ελλάδας προς την οριστική υπέρβαση της κρίσης, που σηματοδοτεί η άκρως επιτυχής έξοδος στις αγορές ύστερα από τέσσερα χρόνια «εξορίας», χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, πάντως, επέλεξε χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας πως «έχουμε ακόμη δρόμο» να διανύσουμε».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Πετυχημένη η έξοδος στις αγορές»

Σύμφωνα με την εφημερίδα ««Η υποδοχή του 5ετούς ομολόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ελάχιστοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε, όμως τα καταφέραμε, αφήνοντας πίσω κάποιους στη μιζέρια τους» είπε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ανακοίνωση της επιτυχούς έκδοσης πενταετούς ομολόγου, η οποία σηματοδότησε και την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ύστερα από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού. Ο ίδιος χαρακτήρισε «δοκιμαστική» την έξοδο στις αγορές».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ενάντια στα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ»

Η εφημερίδα αναφέρει «Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το μόνο που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ, την αντίθεση του λαού στην πολιτική αυτής της καπιταλιστικής ένωσης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το GREXIT στις αγορές φέρνει... Έκρηξη αισιοδοξίας ...παρά την έκρηξη της τρομοκρατίας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «έκρηξη αισιοδοξίας προκάλεσε τόσο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης όσο και στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, ύστερα από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού λόγω της κρίσης».

Kontranews: «FRAU MERKEL WARUM HABEN SIE UNS RUINIERT?»

Η εφημερίδα γράφει «Warum habt ihr uns das Geld, das ihr uns von der Besatzungszeit schuldet, nicht gegeben?»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ψήφος εμπιστοσύνης»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα με προσφορές που κινήθηκαν στα 20,8 δισ. από τουλάχιστον 600 επενδυτές. Με το πρώτο μεγάλο βήμα που έγινε χθες, ξεκινά η δύσκολη διαδικασία πλήρους επανόδου της χώρας στον διεθνή δανεισμό και της απεξάρτησης από τον Μηχανισμό Στήριξης και τα Μνημόνια. Το Δημόσιο δανείστηκε τελικά 3 δισ. αντί των 2,5 δισ. που ήταν ο στόχος».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επιστροφή στις αγορές με άντληση 3 δισ. ευρώ»

Η εφημερίδα τονίζει «απολύτως επιτυχές αποδείχτηκε το τεστ επανόδου της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση πενταετών ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών που προσέφεραν 20,8 δισ. ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα