Πρωτοσέλιδα: Ενας λύκος που «ντύθηκε» πρόβατο

Η άφιξη της Τρόικας, το ύψος των συντάξεων του 2014 και το σκάνδαλο των ΜΚΟ είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στο έλεος της τρόικας".

Η εφημερίδα γράφει "ισχυρές πιέσεις για σκληρά μέτρα στο εργασιακό και νέες ανατροπές στη φορολογική νομοθεσία θα δεχθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

από τους επικεφαλής της τρόικας".

ΕΘΝΟΣ: «Ένα... χαράτσι τα κέρδη των λαθρεμπόρων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακριβά πληρώνει ο Ελληνας πολίτης το λαθρεμπόριο. Τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου καλύπτονται με τους πρόσθετους φόρους και τις διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις. Τα ετήσια κέρδη των κυκλωμάτων υπολογίζονται σε ποσό που αντιστοιχεί στα έσοδα του Δημοσίου από το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ ή στον περιορισμό της κρατικής δαπάνης που επιτυγχάνεται με τις διαδοχικές περικοπές των συντάξεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Γέροντας Μωϋσής για τη μεγάλη πείνα και τους έσχατους καιρούς!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αγιορείτης μοναχός ξυπνάει συνειδήσεις και στέλνει μήνυμα αντίστασης και όχι ηττοπάθειας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στη σύνταξη εντός του 2014 με πλασματικά έτη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έξοδο στη σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις και με την αναγνώριση χρόνου ασφάλισης μπορούν να κατοχυρώσουν και το 2014 χιλιάδες εργαζόμενοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ενας λύκος που «ντύθηκε» πρόβατο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«κανείς δεν έχει συστήσει μέχρι σήμερα (2010) λεπτομερή κατάλογο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα»! Αυτό καταγράφει μεταξύ πολλών άλλων έκθεση εταιρείας συμβούλων με έδρα τη Βρετανία, που συντάχτηκε για λογαριασμό της Ε.Ε., αλλά «κρύφτηκε» σε κάποιο συρτάρι. Το «Εργο Πολιτών» πάντως είχε πολυώροφα πολυτελή γραφεία, υψηλές αμοιβές για γκόλντεν μπόις, που πουλούσαν «αλληλεγγύη»".

ΕΣΤΙΑ: "Μεγάλη τομή στο πολιτικό σύστημα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις 16 Απριλίου 2010, λίγες ημέρες προτού η χώρα προσφύγη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η «Εστία» διετύπωσε μία πρόταση που προκάλεσε τότε αίσθηση. Είχαμε γράψει ότι όταν η χώρα κινδυνεύη με πτώχευση, οι 300 βουλευτές συνιστούν πολυτέλεια. Και προτείναμε την μείωσή τους σε 200, ή έστω σε 250, αφού έτσι θα εμειώνετο σημαντικά το κόστος λειτουργίας της Βουλής".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Χρέη κάτω από το χαλί".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η «Εφ.Συν» αποκαλύπτει σήμερα χρέη ασφαλιστικών ταμείων που ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ και δημιουργήθηκαν το 2013. Η κυβέρνηση προσπάθησε ανεπιτυχώς να τα αποκρύψει, ώστε να δημιουργήσει προσδοκίες αποκατάστασης των αδικιών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το κίνημα των δημάρχων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέτωπο υπέρ της υποψηφιότητας του σημερινού περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού στήνουν γαλάζιοι δήμαρχοι, οι οποίοι σε δημόσιες τοποθετήσεις τους δηλώνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Στη Συγγρού συνεχίζει στο μεταξύ να υπάρχει δυστοκία, με αποτέλεσμα ακόμη και βουλευτές του κόμματος να μιλούν για στήριξη του Γιάννη Σγουρού".

Kontranews: "Μαϊμού η εγγυητική για τα 90F-16".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν είναι μόνο οι τεράστιες μίζες που τσέπωναν, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, υπουργοί, υφυπουργοί, στρατηγοί, ναύαρχοι, οι Γενικοί Γραμματείς και όλα σχεδόν τα μέλη των διαφόρων επιτροπών που είχαν στηθεί, με αξιωματικούς όλων των σωμάτων και όλων των βαθμών με αποτέλεσμα να έχει καταληστευτεί το Δημόσιο Χρήμα, από τους κατ΄εξοχή ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της πατρίδας ακόμα και με τη ζωή τους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι έλεγχοι και οι δόσεις με νέο χρονοδιάγραμμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οριστική συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το Eurogroup της 1ης Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί η έγκριση της μεγάλης δόσης, που θα καλύπτει το σύνολο ή μεγάλο μέρος των λήξεων του Μαΐου, προβλέπει το νέο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, μέχρι το Eurogroup της 10ης Μαρτίου θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για τα διαρθρωτικά".

Keywords
Τυχαία Θέματα