Πρωτοσέλιδα: Δέκα μονάδες μπροστά είναι ο Αλέξης Τσίπρας

Τα στοιχεία για τις μίζες, τους άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς και το μαύρο χρήμα έρχονται και πάλι στην επιφάνεια μετά τα «στοιχεία-φωτιά» του Αντώνη Καντά, η προστασία ακινήτων από πλειστηριασμούς και νέα δημοσκόπηση που δείχνει μπροστά - με αέρα νικητή - τον Αλέξη Τσίπρα είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

"Και νέα πρόσωπα στις μίζες μαμούθ!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στοιχεία-φωτιά για τουλάχιστον 10 υπεράκτιες εταιρίες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη «λεύκανση» μιζών, αλλά και στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων διακινήθηκε το μαύρο χρήμα φέρεται ότι δίνει στις δικαστικές Αρχές ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ".

ΕΘΝΟΣ: "Προστασία με όριο τις 200.000 ευρώ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χιλιάδες οικογένειες που χτυπά η κρίση γλιτώνουν από τους πλειστηριασμούς και διατηρούν την εστία τους. Προσφέρεται διέξοδος στην αδυναμία εξόφλησης των δανείων. Αρκεί η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα να περιορίζεται στις 35.000 ευρώ και η συνολική περιουσία να βρίσκεται στα επίπεδα των 270.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "S-300 & Ρωσικοι «Αλεξανδροι» κατά Τουρκίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "2014: Εισβολή της Ρωσίας στην Τουρκία και εξουσία των Πανελλήνων στην Ελλάδα! Ιδού τα υπεροπλία που ανατρέπουν τις ισορροπίες σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποια ακίνητα προστατεύονται από πλειστηριασμούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα 4 κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα νοικοκυριά για να γλιτώσουν το «σφυρί». Στη Βουλή το νέο καθεστώς, χωρίς συμφωνία αλλά με ανοχή της τρόικας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αν πληρώσεις ίσως το σώσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με στόχο την προσέλκυση των πολιτών στα γκισέ των τραπεζών, ώστε να αποκατασταθεί η ροή χρήματος από τους δανειολήπτες στα πιστωτικά ιδρύματα, συντάχθηκε η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς από το υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Μία ρύθμιση που φαίνεται ότι έχοντας την ανοχή της τρόικας οδεύει προς ψήφιση".

ΕΣΤΙΑ: "Οι εκατομμυριούχοι της Αριστεράς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις 23 Σεπτεμβρίου 2000, εξ αφορμής της προκλητικής συμπεριφοράς κάποιων μελών της Κυβερνήσεως Σημίτη, η «Εστία» είχε κυκλοφορήσει με κεντρικό τίτλο «Socialist millionaires".

Η ΑΥΓΗ: "Βυθίζονται με τον Βενιζέλο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε περιδίνηση η κυβέρνηση Σαμαρά μετά την απολογία - ναυάγιο του αντιπροέδρου της στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κερδισμένοι και χαμένοι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο ταμείο των τραπεζών στέλνει η κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που πασχίζουν να αποφύγουν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους. Το νομοσχέδιο προστατεύει τους «κόκκινους» δανειολήπτες για ένα χρόνο υπό όρους, οι οποίοι ωστόσο σύντομα ενδέχεται να αλλάξουν προς το χειρότερο. Η μερική προστασία από τους πλειστηριασμούς δεν καθησυχάζει τους πολίτες, καθώς ένας στους τρεις φοβάται ότι τελικά θα χάσει το σπίτι του".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προστασία του 90% των δανειοληπτών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας με κριτήρια που καλύπτουν το 90% των δανειοληπτών και η οποία προβλέπει επίσης την υποχρεωτική καταβολή ελάχιστης δόσης, προωθεί η κυβέρνηση. Η ρύθμιση δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, πηγές της οποίας ανέφεραν στην «Κ» πως το θέμα για τους πιστωτές είναι ανοικτό και θα το ξαναδούν τον Ιανουάριο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ενας στους τρεις φοβάται για το σπίτι του".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη μεγάλη ανησυχία των ελληνικών νοικοκυριών σχετικά με τη δυνατότητα διατήρησης της κατοικίας τους καταδεικνύει πανελλαδική έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία Marc, που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο με στόχο την καταγραφή των επιπτώσεων της φορολόγησης ακινήτων σε σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα, τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τους ανέργους και τις λαϊκές οικογένειες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι φορείς του εργατικού κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, ταυτόχρονα με την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης και διεκδίκησης, παίρνουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη όσων βιώνουν με το χειρότερο τρόπο το φόρτωμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ποιοι γλιτώνουν, ποιοι πληρώνουν".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προστασία από πλειστηριασμούς και για το 2014 προβλέπει η ρύθμιση για τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια. Προϋπόθεση η καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης από την οποία εξαιρούνται οι άνεργοι. Το νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή για να ψηφισθεί το Σάββατο ενώ συνεχίζονται οι ζυμώσεις με τους βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ για βελτιώσεις".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Σύμφωνο... επιβίωσης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αγωνία του Σαμαρά για σταθεροποίηση της κυβέρνησης. Ψάχνει πρόωρο «ντιλ» με την τρόικα για νέο μνημόνιο και χρέος. Στηρίζεται στον Βενιζέλο ελπίζοντας να μείνει όρθιο το ΠΑΣΟΚ. Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει και όλοι ψάχνονται για την «επόμενη μέρα»".

Kontranews: "Δέκα μονάδες μπροστά είναι ο Αλ. Τσίπρας"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα διαμορφώνεται στην κοινωνία υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει θεαματικά την διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία που αντιμετωπίζει ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων που παραπέμπει στη ραγδαία φθορά που σημείωνε το ΠΑΣΟΚ μετά τις επιπτώσεις του μνημονίου".

NEWSBOMB: "Ποιοι γλιτώνουν τους πλειστηριασμούς".

Η εφημερίδα γράφει "με μονομερή νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή και χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, η κυβέρνηση προχωρά στην προστασία από πλειστηριασμούς κατά το 2014, για την κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, για νοικοκυριά με οικογενειακό καθαρό εισόδημα έως 35.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας έως 270.000 ευρώ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Ασπίδα» προστασίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λύση στο γόρδιο δεσμό των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τουλάχιστον για έναν χρόνο, φαίνεται να δίνει η κυβέρνηση. Τα κριτήρια που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης είναι ιδιαίτερα υψηλά, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό την πλειονότητα των δανειοληπτών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ηπια και με ειδικά κριτήρια επιστροφή πλειστηριασμών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τη θέσπιση συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων και υπό την προϋπόθεση ότι οι «κόκκινοι» δανειολήπτες θα καταβάλουν μια ελάχιστη δόση που ισούται με το 10% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος για τους μισθωτούς και με το 30% της τελευταίας ενήμερης οφειλής για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση «έλυσε» το γρίφο της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1/1/2014".

Keywords
αλέξης τσίπρας, τσιπρας, αλέξης τσίπρας, πρωτοσελιδα, μπροστα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, στην κ, ιμε γσεβεε, τα νεα, το ποντικι, νεα δημοκρατια, νέα, δημοσκοπηση, δημοκρατια, υεθα, ωρα, ελλαδα, αιγαιο, βουλη, τραπεζες, εστια, αυγη, σαμαρας, εφημεριδα, καθημερινη, ιμε, γσεβεε, εταιρεία, ριζοσπαστησ, ΠΑΣΟΚ, ποντικι, τροικα, μνημονιο, χρεος, βενιζελος, συριζα, newsbomb, λύση, χατζηδακης, ναυτεμπορικη, Αντωνης Σαμαρας, μυστικες δημοσκοπησεις, εφημεριδα δημοκρατια, αξια, νεα κυβερνηση, μνημονιο 2, φωτια, μνημονιο 3, νεα δημοσκοπηση, κοινωνια, βουλευτες, νεο μνημονιο, νικητη, το θεμα, ακινητα, αυγη, γνωμη, γσεβεε, δανεια, δημοκρατια, θεμα, ιμε, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ωρα, αδυναμια, βρισκεται, δυνατοτητα, δειχνει, ευρω, ερευνα, ερχονται, εστια, εταιρεία, εφημεριδα, ιμε γσεβεε, κυβερνηση, κυρια, χτυπα, μαυρο, μιζες, ποντικι, ροη, ρευμα, ρυθμιση, σαββατο, συντομα, σπιτι, τουρκια, φθορα, χρημα, ιδιαιτερα, εισβολη, μεινει, πηγες
Τυχαία Θέματα