Πρόωρες εκλογές βλέπει ο Βενιζέλος – Έδωσε οδηγίες για τα ψηφοδέλτια της «Ελιάς»

Την εκτίμηση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές έκανε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Μίλησε μάλιστα ανοιχτά για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με αφορμή την αδυναμία της παρούσης Βουλής να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος

στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κινήσεων που συμμετείχαν στις ευρωεκλογές με την «Ελιά», ζήτησε ετοιμότητα για προεκλογικό αγώνα. «Οι εκλογές είναι να διεξαχθούν το 2016 αλλά ας είμαστε έτοιμοι για το 2015, ας ετοιμαστούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ανακοινώνοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται με βάση το Σύνταγμα για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιπροσθέτως, έκανε ακόμη ένα βήμα, λέγοντας πως πρέπει να καταρτιστούν οι εκλογικές λίστες. Όπως είπε: «Να οργανωνόμαστε σιγά-σιγά και για τα κοινά ψηφοδέλτια που θα κάνουμε σύμφωνα με τα πρότυπα των ευρωψηφοδελτίων που ήταν πολύ πετυχημένα».

Το όλο θέμα ωστόσο, ενδέχεται να πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, δοθέντος ότι αρκετά στελέχη έχουν ξεκαθαρίσει πως η όποια διεύρυνση ή συνεργασία πρέπει να έχει ως κορμό το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους στο ενδεχόμενο τα ψηφοδέλτια να μην αναγράφουν ΠΑΣΟΚ αλλά τη λέξη «Ελιά» ή κάποιο άλλο όνομα.

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα χρονικά περιθώρια για έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας είναι πλέον πολύ στενά καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών με το συνέδριο για τη Δημοκρατική Παράταξη δυσκολεύουν την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών αλλά και διαφωνιών.

Άλλωστε το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα κρίνει την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί στους χειρισμούς τους για να μην χρεωθούν τα – ούτως ή άλλως – χαμηλά ποσοστά.

Έτσι, μέσα σε αυτή την συγκυρία, ο κ. Βενιζέλος θα κάνει τις κινήσεις που θεωρεί πως τον ευνοούν, τόσο ενόψει των εκλογών, όσο και για το μέλλον του στην προεδρία του κόμματος.

Από την πλευρά τους οι διαφωνούντες, θα περιμένουν τις εκλογές για την αμφισβήτησή του, εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα επιτρέψει άμεσες αντιδράσεις.

Η συνάντηση του κ. Βενιζέλο με τους επικεφαλής των κινήσεων που συμμετείχαν στις ευρωεκλογές με την «Ελιά», έγινε προκειμένου να οριστούν τα μέλη της πολιτικής και οργανωτικής επιτροπής που θα ασχοληθούν με τη διοργάνωση του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

The post Πρόωρες εκλογές βλέπει ο Βενιζέλος – Έδωσε οδηγίες για τα ψηφοδέλτια της «Ελιάς» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα