Πρόκριση στην τετράδα για τη Λιθουανία που απέκλεισε την Ιταλία με 81-77

Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας είχε μεγαλύτερο βάθος πάγκου και πήρε μια διαφορά 11 πόντων στα πρώτα 5 λεπτά της τέταρτης περιόδου, που της έδωσε τη νίκη.

Τα τρία πρώτα δεκάλεπτα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα περιμέναμε: με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και να εναλλάσσονται στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε 40-39 και η τρίτη περίοδος 58-59.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου η Λιθουανία πίεσε, άφησε την Ιταλία άποντη για πάνω από 3 λεπτά και πέρασε μπροστά με 72-58 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Εκεί φάνηκε το παιχνίδι να γέρνει υπέρ της Λιθουανίας,

αλλά ο Μάρκο Μπελινέλι και η παρέα του το πάλεψαν και οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με διαφορά 6 πόντων (72-66).

Η Ιταλία έστελνε στις βολές την αντίπαλό της και έκανε γρήγορες επιθέσεις εξαντλώντας τις πιθανότητες της. Τελικά παρά τις τρίποντες βόμβες του Μπελινέλι, η ομάδα του Καζλάουσκας πήρε την πρόκριση για την τετράδα με 81-77, όπου την περιμένει η Κροατία.

Για τους νικητές Καλνιέτις (17π., 7ριμπ., 5ασ.) Σειμπούτις (17π., 6 ριμπ., 2ασ.) και Ματσιούλις (13π., 4ριμπ., 5ασ.)έσυραν το χορό με τον Πότσιους να συνεισφέρει με 11π.

Από την πλευρά της Ιταλίας, ο Μπελινέλι ήταν ο σκόρερ καθ' όλη τη διάρκεια με 22π. με τον Ντατόμε (10π.) να βοηθάει στο πρώτο ημίχρονο, τον Τσιντσιαρίνι (11π.)στο τρίτο δεκάλεπτο και τον Τζεντίλε (15π.) στο φινάλε.

Οι Ιταλοί θα παίξουν για την εξάδα με τους Ουκρανούς, με τον ηττημένο να παίζει με τη Σερβία και το νικητή με τη Σλοβενία.

Keywords
Τυχαία Θέματα