Πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού καταδικάστηκε για υπεξαίρεση… ελαιόλαδου

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην πρόεδρο του Α’ Συνεταιρισμού Πλωμαρίου για υπεξαίρεση μεγάλης ποσότητας ελαιόλαδου από 18 αγρότες. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και διετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων ενώ, σύμφωνα με το lesvosnews.gr έκρινε αθώο το γραμματέα του Συνεταιρισμού, που αντιμετώπιζε την ίδια κατηγορία.

Οι 18 αγρότες είχαν καταθέσει μήνυση σε βάρος των δύο ανδρών καθώς παρά το γεγονός ότι είχαν δώσει μεγάλες ποσότητες από την παραγωγή τους στο συνεταιρισμό ουδέποτε εισέπραξαν χρήματα από την πώληση του προϊόντος

τους, ενώ δεν τους επεστράφη το ελαιόλαδο όταν ζήτησαν να το παραλάβουν.

Την ίδια ώρα εκκρεμούν και οι αστικές αξιώσεις των αγροτών που έχουν καταθέσει αγωγή διεκδικώντας να αποζημιωθούν για την απώλεια μέρους της παραγωγής τους.

Σε δηλώσεις του στα "Νέα της Λέσβου" ο συνήγορος των αγροτών, Μανώλης Αρμενάκας, τόνισε ότι «η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να δικαιώσει τους πελάτες μου για τις ποσότητες της παραγωγής τους που είχαν διαθέσει στον Συνεταιρισμό και ουδέποτε εισέπραξαν το αντίτιμο, εκκρεμεί ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου και για την αγωγή που έχουν καταθέσει προκειμένου να μπορέσουν να αποζημιωθούν και για τα χρήματα που έχασαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα