Πρέπει να το δοκιμάσεις! Συνταγή για κέικ στην τοστιέρα από τον Τάσο Αντωνίου

Εύκολο, πρωτότυπο και ικανό να μαγέψει με την ιδέα του μικρούς και μεγάλους… το κέικ στην τοστιέρα σου κλείνει το μάτι και σε προκαλεί να το απολαύσεις. Το λέει και ο Τάσος Αντωνίου του mamapeinao.gr.

Υλικά

180 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε καρέ230 γραμμ. ζάχαρη3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου280 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ180 γραμμ. γάλα με πλήρη λιπαρά χλιαρό και 1 ½ κουταλιά της σούπας30 γραμμ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένοΖάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε

το φούρνο στους 160° C. Σε σταθερό μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα με την προσθήκη κάθε αβγού.

Κοσκινίζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).

Κατόπιν βάζουμε και το γάλα. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε το κακάο. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ½ κουταλιά ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε την τοστιέρα και στις δύο πλευρές.

Την κλείνουμε και την αφήνουμε να ζεσταθεί για 3 λεπτά. Με κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα κέικ και γεμίζουμε τις θήκες της τοστιέρας. Προσέχουμε μην τις παραγεμίσουμε και ξεχυθεί το μείγμα.

Κλείνουμε την τοστιέρα και αφήνουμε τα κέικ να ψηθούν για 3-4 λεπτά. Τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ ότι έχει ψηθεί καλά και τα βγάζουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

The post Πρέπει να το δοκιμάσεις! Συνταγή για κέικ στην τοστιέρα από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρέπει, Συνταγή, Τάσο Αντωνίου,prepei, syntagi, taso antoniou