Πού το πάει η ΝΔ;

Μπορεί το ερώτημα να είναι ρητορικό, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου αναρωτιούνται εσχάτως για το περιεχόμενο της αντιπολιτευτικής στροφής που έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πληθαίνουν καθημερινά οι κυβερνητικές επιθέσεις στον νέο πολιτικό τους αντίπαλο που έχει στρατευθεί σε μια ολομέτωπη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Αφήνοντας στην άκρη το συναινετικό προφίλ των προηγούμενων μηνών και τα σενάρια της οικουμενικότητας ο νέος αρχηγός της ΝΔ έχει

υψώσει ένα αντιπολιτευτικό τείχος προς την κυβέρνηση που γεννά ερωτηματικά και δίνει λαβές στο Μέγαρο Μαξίμου να χρησιμοποιεί βαριές κουβέντες και σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Μετά και την τελευταία κοινοβουλευτική άρνηση της ΝΔ να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του ΕΣΡ και την επίθεση της κυβέρνησης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε δέσμιο των σχέσεών του με την διαπλοκή και τους καναλάρχες, ήρθε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για τις δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αν μη τι άλλο, όπως λένε στο Μαξίμου, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια δέσμη ανακουφιστικών μέτρων και ρυθμίσεων υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνιζε συνεργάτης του πρωθυπουργού «ο Κυριάκος βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια, πετώντας στα σκουπίδια όσα θα μπορούσε να καρπωθεί από τα σκληρά μέτρα που αναγκαζόμαστε να επιβάλουμε σε διάφορες κοινωνικές ομάδες». Στο περιεχόμενο αυτής της φράσης επικεντρώνεται η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να εξαντλήσει τα επιχειρήματα υπέρ μιας γραφειοκρατικής σχολαστικότητας και επί της ουσίας να εμφανίζεται ως «εχθρός των αδυνάτων» λέγοντας όχι σε ένα νομοσχέδιο που ανοίγει τις πόρτες των νοσοκομείων σε εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες.

Όπως επισήμως σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, στοχεύει στην ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την μακρόχρονη οικονομική κρίση. Σύμφωνα με την κυβέρνηση «ο πόλεμος που δέχεται το νομοσχέδιο αυτό από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, είναι εύκολα εξηγήσιμος: Οι δυνάμεις αυτές -οι οποίες μάλιστα έχουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία- προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε μέσον την κοινωνική πολιτική και την θεσμοθέτηση μέτρων ανακούφισης, προς όφελος της δικής τους πολιτικής τακτικής. Το σοβαρό ζήτημα όμως είναι ότι η τακτική αυτή ασκείται σε βάρος των πιο αδύναμων, επιχειρώντας μάλιστα να εμπλέξει, στην υπονόμευση της κοινωνικής πολιτικής και τους δανειστές».

Είναι γεγονός πως τα τελευταία 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπακούοντας στα κελεύσματα εκδοτικών συγκροτημάτων που σε καθημερινή βάση του ζητούσαν να συγκρουστεί με την κυβέρνηση Τσίπρα πήρε ένα μεγάλο κοινωνικό ρίσκο με δύο παραμέτρους.

Από τη μία να ταυτιστεί με τα οικονομικά συμφέροντα των βαρόνων της ιδιωτικής τηλεόρασης και από την άλλη να ενισχύσει το σκληρό νεοφιλελεύθερο προφίλ του δίνοντας την εικόνα ενός υποψήφιου πρωθυπουργού με σκληρά και ανάλγητα χαρακτηριστικά.

«Όπως και να το κάνεις, είναι μεγάλο ρίσκο να επικαλείσαι συνταγματικούς αστερίσκους την στιγμή που οι ανασφάλιστοι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας φτάνουν το ένα εκατομμύριο» σχολίαζε συνεργάτης του πρωθυπουργού δίνοντας το στίγμα της κριτικής που η κυβέρνηση αναμένεται να ασκήσει προς τη ΝΔ και τον αρχηγό της. Το ζητούμενο πάντως και για τις δύο πλευρές είναι το που θα «κάτσει η μπίλια» της κοινωνίας, μόνο που στην παρτίδα αυτή το ρίσκο δεν το έχει πάρει η κυβέρνηση αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση.

The post Πού το πάει η ΝΔ; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα