Πόσο νομίζετε ότι θα κοστίσουν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας;

Τα τεφτέρια έχουν βγάλει στη ΝΔ και σβήνουν-γράφουν τα έξοδα των εσωκομματικών εκλογών. Άλλωστε, δεν είναι και εύκολες μέρες για το άλλοτε κραταιό κόμμα, το οποίο χρωστάει εδώ, χρωστάει εκεί, χρωστάει και παραπέρα. Με συντηρητικούς υπολογισμούς, η ταρίφα θα γράψει γύρω στις 700.000 ευρώ, χωρίς όμως να αποκλείεται το ποσό να ανέβει και μέχρι τα 800 χιλιάρικα.

Έχουμε και λέμε: γύρω στα 300 χιλιάρικα θα πάει η τεχνική εταιρεία που έχει επιλεγεί με τον μειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί και

ένα κόστος για αναλώσιμα, γραφική ύλη, ψηφοδέλτια κλπ ανά εκλογικό κέντρο. Συν τοις άλλοις, έχουμε και τα tablets που θα χρησιμοποιηθούν ως τερματικά για την ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας. Βέβαια, 700 και 800 χιλιάρικα δεν είναι απλή υπόθεση σε εποχή ισχνών αγελάδων.

Ένα μέρος θα βγει από τη συμμετοχή και τα 3 ευρώ που θα καταβάλλει κάθε ένας που έρχεται να ψηφίσει. Πλην όμως, επειδή η προσέλευση δεν θα είναι στα μέτρα του 2009, δεν είναι σίγουρο πως το project θα είναι…αυτοχρηματοδοτούμενο. Γι’ αυτό και ένα μέρος των εξόδων μάλλον θα καλυφθεί και από την επιχορήγηση του κόμματος.

Βέβαια, την ίδια ώρα εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές καθυστερήσεις σε μισθούς και υποχρεώσεις προς τρίτους (προμηθευτές, τράπεζες και λοιπούς πιστωτές), επομένως οι δύσκολες μέρες της ΝΔ πρόκειται να συνεχιστούν επί μακρόν. Αφήστε δε που, λόγω και της απουσίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε περιοδείες αυτές τις μέρες, έχει ερημώσει και η Συγγρού. Ήταν που ήταν ερημωμένη μετά τις εκλογές (όταν και είχε πολύ κόσμο σε όλους τους ορόφους), τώρα έχει έρθει και έχει γίνει… Σαχάρα. Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες.

The post Πόσο νομίζετε ότι θα κοστίσουν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα