Πώς θα μεταμορφωθεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης – Οι «μνηστήρες» που διεκδικούν το διάσημο ακίνητο

Eκπνέει την Τρίτη η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τον Αστέρα Βουλιαγμένης με σημαντικούς Έλληνες επιχειρηματίες και μεγάλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια να διεκδικούν το κόσμημα της «αθηναϊκής Ριβιέρας».

Τα έσοδα από την πώληση του Αστέρα θα διανεμηθούν σε ποσοστό 80% στην Εθνική Τράπεζα και 20% στο Ελληνικό Δημόσιο και σύμφωνα με το capital.gr

οι ενδιαφερόμενοι είναι:

Η ΤΕΜΕΣ συμφερόντων Αχιλλέα Κωσταντακόπουλου (Costa Navarino, Costamare)Φερίτ Σαχένκ, ο ισχυρός άνδρας της τουρκικής Dogus γνωστής και από την κοινοπραξία της με την Lamda στον ΦλοίσβοΈλληνες εφοπλιστές όπως ο Γιώργος Προκοπίου και ο Λου ΚολλάκηςΗ αμερικανική Colony CapitalΗ κινεζική Fosun (γνωστή από την επενδυση στην Folli Follie)Η Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη (γνωστή από το Aman Zoe στο Πόρτο Χέλι)Η αμερικανική Third Point που έχει επίσης μπει με άλλα τόσα στην ελληνική Energean Oil & Gas (πετρέλαια Καβάλας).Βaupost Group που έχει πλέον πολύ μεγαλες θέσεις σε ΟΠΑΠ και Πειραιώς,Η ΙCI από τον ΚαναδάΗ αραβικών συμφερόντων AGC Equity PartnersΗ ρωσική Strategic Initiative που έχει εξαγοράσει τη Δωδώνη

Πως θα μεταμορφωθεί ο Αστέρας

Το ακίνητο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος καλύπτει περί τα 192.622 τ.μ. και περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Αrion Resort and Spa με 123 δωμάτια, 58 bungalows και συνεδριακό κέντρο κ.λπ., που ανακαινίστηκε το 2004 και το Τhe Westin Hotel Athens με 162 δωμάτια, χώρους εστίασης, συνεδριακό κέντρο κ.λπ., που ανακαινίστηκε επίσης το 2004.

Το γειτονικό ακίνητο μεγέθους 115.671 τ.μ. το οποίο ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ (η Εθνική Τράπεζα έχει το δικαίωμα επικαρπίας και η Αστήρ Παλάς μισθώνει το ακίνητο κατόπιν συμφωνίας ισχύος 30 ετών, έως το 2029), περιλαμβάνει το πρώην Aphrodite Hotel, με συνολική επιφάνεια 20.027 τ.μ. και αναξιοποίητη έκταση. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αυτήν τη στιγμή δεν λειτουργεί και χρήζει εκτεταμένης ανακαίνισης.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι χρήσεις γης στην ευρύτερη περιοχή μεταβάλλονται σε ζώνη τουρισμού - αναψυχής, αλλά διατηρείται ο συντελεστής δόμησης στο 0,20% και το ποσοστό κάλυψης στο 10%. Έτσι ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα να κατεδαφίσει υφιστάμενες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις προκειμένου να κατασκευάσει πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες ενώ μπορεί να αναβαθμίσει σε κατοικίες τμήμα των σημερινών εγκαταστάεων.

Ωστόσο το ΕΣΧΑΔΑ επιβάλλει τη λειτουργία κατ' ελάχιστον μιας τουριστικής μονάδας επιφάνειας τουλάχιστον 17.000 τ.μ. και δυναμικότητας 265 κλινών. Φυσικά ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα ή να διατηρήσει μία από τις υφιστάμενες μονάδες ή να τις κατεδαφίσει και να κατασκευάσει μία νέα. Τέλος το σχέδιο προβλέπει πως σε περισσότερο από το 50% της έκτασης (περί τα 160 στρέμματα) δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση και δόμηση.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα