Αμερικανικό… δαιμόνιο: Πώς κατέκλεψαν δισεκατομμύρια δολάρια από την πανίσχυρη IRS

Ολόκληρο κύκλωμα εξαπάτησης του αμερικανικού δημοσίου είχαν στήσει επιτήδειοι οι οποίοι κατάφεραν να επεξαιρέσουν εκατομμύρια δολάρια, ξεγελώντας έτσι την πανίσχυρη αμερικανική εφορία IRS.

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε κλεμμένες πιστωτικές κάρτες Αμερικανών πολιτών, και με αυτές πετύχαιναν να λαμβάνουν επιστροφές φόρων (που σε ορισμένες φορές δικαιούνταν όντως οι πολίτες). Παράλληλα η αμερικανική εφορία βρέθηκε μπροστά σε μία πρακτική όπου μία σύνδεση στο διαδίκτυο, μία αίτηση για επιστροφή φόρου και μία κλεμμένη ταυτότητα

αρκούν για μια απάτη που μπορεί να της κοστίσει ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την ίδια την IRS, μόνο μέσα στο περασμένο έτος κατέβαλε τέσσερα δισ. δολάρια ως επιστροφές φόρου σε απατεώνες που είχαν παραβιάσει τους κωδικούς άλλων φορολογουμένων ή απλά είχαν κλέψει προσωπικά τους έγγραφα.

Το τελευταίο περιστατικό είναι η ζημία ύψους 408.535 δολ. που προκάλεσε στα ταμεία της ο Αντουάν Ρότζερς από το Σινσινάτι από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2012. Χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα φορολογουμένων, εν αγνοία βεβαίως αυτών, υπέβαλε ούτε μία ούτε δύο αλλά 116 ψευδείς αιτήσεις επιστροφής φόρου, τις οποίες και έλαβε από την IRS. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρουμπίνας Σπάθη, στην σχετική της ανακοίνωση, η αμερικανική εφορία αναφέρει πως ο Ρότζερς έδινε εντολή οι ψευδείς επιστροφές φόρου να καταβάλλονται είτε στον τραπεζικό του λογαριασμό ή σε προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες που είχε στην κατοχή του. Τις συνόδευε με ψευδή δικαιολογητικά, όπως τα δικαιώματα στο πρόγραμμα στήριξης εισοδήματος νοικοκυριών ή στο πρόγραμμα για ευκαιρίες πίστωσης που γνώριζε πως δεν δικαιούνταν οι φορολογούμενοι των οποίων χρησιμοποιούσε τα προσωπικά δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα