Πώς η Ελβίρα και η εξαμελής οικογένειά της «γλύτωσε» την έξωση από την τράπεζα

Στις αρχές της κρίσης οι πρώτες εικόνες εξώσεων έρχονταν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες από την Ισπανία. Οικογένειες με δάκρυα στα μάτια εγκατέλειπαν -πολλές φορές δια της βίας- τις εστίες τους διότι αδυνατούσαν να ξεχρεώσουν τα δάνειά τους.

Τέτοια περιστατικά είχαμε και στην Ελλάδα, σε πολύ μικρότερη κλίμακα ωστόσο από αυτήν της Ισπανίας. Ο νόμος Κατσέλη προστάτευσε την πρώτη κατοικία και πολλές οικογένειες πήραν ουσιαστικά «παράταση» στην αποπληρωμή των χρεών τους. Στην Ισπανία ωστόσο η κατάσταση συνεχίζει να

είναι τραγική.

Πολλά ενημερωτικά μέσα φιλοξενούν σχεδόν καθημερινά ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι «γονατισμένοι» από την κρίση χάνουν τα σπίτια τους, γίνονται άστεγοι και «βυθίζονται» στην απελπισία. Ένας τέτοιος συνάνθρωπός μας είναι και η Ελβίρα Ρέγιες Μαριάνο στην Μαδρίτη η οποία περιμένει στωικά την έξωση από το μοναδικό πράγμα που της έχει απομείνει στον κόσμο. Το σπίτι της. Ωστόσο δεν είναι μόνη.

Ο 53χρονος άνεργος αλλά ακτιβιστής Αντόνιο Πέρες Μαριάνο και άλλοι συμπαθούντες περιμένουν έξω από το σπίτι της Ελβίρα προκειμένου να εμποδίσουν την έξωση αυτής και της οικογένειάς της. Μία οικογένεια που αποτελείται από την ίδια την Ελβίρα, τον 44χρονο σύζυγό της, Σολτέρο Ροντρίγκες Κουέβας, την αδελφή της και τα τρία τους παιδιά.

Το δράμα τους ξεκίνησε όταν και οι δύο έμειναν άνεργοι και δεν μπορούσαν να πληρώσουν πλέον ενοίκιο. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού -και αυτός σε άθλια οικονομική κατάσταση- έχασε το σπίτι από την τράπεζα η οποία διέταξε έξωση, μία έξωση που αφορά την Ελβίρα και την οικογένειά της. Η Ελβίρα όμως μην έχοντας που αλλού να πάει δεν άφησε το σπίτι. Συνέχισε να μένει μέσα παρά την διαταγή έξωσης ξεκινώντας παράλληλα έναν αγώνα προκειμένου να διαπραγματευτεί με την τράπεζα την παραμονή της στο σπίτι με χαμηλότερο ενοίκιο.

Η ιστορία έχει -προς το παρόν- ευχάριστο τέλος καθώς με την βοήθεια των ακτιβιστών η έξωση αποφεύχθηκε. Όμως για πόσο ακόμα η Ελβίρα και η οικογένειά της θα έχει μία στέγη πάνω από το κεφάλι της;

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Πώς η Ελβίρα και η εξαμελής οικογένειά της «γλύτωσε» την έξωση από την τράπεζα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα