«Πόρνη» η μαμά του Χάρι Πότερ – Γιατί βρίσκεται στο στόχαστρο των Σκωτσέζων η Ρόουλινγκ

Οι Σκωτσέζοι έχουν εξοργιστεί με την συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζοάν Ρόουλινγκ και την χαρακτήρισαν πόρνη επειδή υποστηρίζει την παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και δεν κατάγεται από την Σκωτία, η δημοφιλής συγγραφέας κατοικεί εκεί τα τελευταία χρόνια ενώ είναι υπέρ της εκστρατείας «Better Together», μια καμπάνια που υποστηρίζει την παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα η Ρόουλινγκ έχει χρηματοδοτήσει την καμπάνια και έχει μιλήσει δημοσίως για την ανάγκη της Σκωτίας να μείνει υπό την σκεπή της Μεγάλης Βρετανίας.

Ωστόσο οι δηλώσεις της έγιναν αντικείμενο έντονο σχολιασμού και η ίδια δέχτηκε επίθεση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter όπου οι χρήστες της αποκάλεσαν «πόρνη» και «προδότρα». Πάντως αυτοί οι δύο χαρακτηρισμοί ήταν από τις πιο ελαφρούς καθώς οι Σκωτσέζοι ξεσπάθωσαν και είπαν τα χίλια μύρια στην συγγραφέα.

Η βουλευτής του Εθνικού κόμματος της Σκωτίας (SNP), Κριστίνα ΜακΚέβι είπε ότι αποκλείεται η επίθεση στον προσωπικό λογαριασμό της Ρόουλινγκ να έγινε από οπαδούς της καμπάνιας «Yes» που υποστηρίζει την απόσχιση της Ρωσίας. Παράλληλα υποστήριξε πως οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες μπορεί να έχουν προβεί σε τέτοιες ενέργειες με σκοπό να δυσφημίσουν τους Σκωτσέζους εθνικιστές. Κορυφαίοι παράγοντες της Σκωτίας που πρόσκεινται και στις δύο πλευρές καταδίκασαν την επίθεση στην διάσημη συγγραφέα και ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Σκωτίας συνέστησε να πέσουν οι τόνοι εκατέρωθεν.

Ο βουλευτής των Εργατικών, Μάικλ Μακ Κέλβι, μίλησε στην εφημερίδα Telegraph και είπε ότι η θεωρία της βουλευτού Κριστίνα Μακ Κέλβι περί συνομωσιολογίας των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν τόσο σοβαρή και κάλεσε τους Σκωτσέζους εθνικιστές να δώσουν απαντήσεις στους πολίτες, τι θα γίνει αν η χώρα τους φύγει από την αγγλική λίρα και ποιος θα εγγυηθεί τις συντάξεις, αν η απάντηση στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου είναι «Yes».

Keywords
Τυχαία Θέματα