Πόλος έλξης επενδύσεων η Ελλάδα – Αναμένονται πανίσχυρα tour operations το 2014

Θετικά φαίνεται πως είναι το 2014 τα μηνύματα για την Ελλάδα καθώς η χώρα αναδείχθηκε σε προτιμητέο προορισμό για επιχειρηματικές συνεργασίες και επενδύσεις πανίσχυρων tour operators.

Ο Thomson προβλέπει ότι η Ελλάδα το 2014 θα είναι η πρώτη επιλογή για οικογένειες που αναζητούν καθαρές θάλασσες, μεγάλες ηλιόλουστες ημέρες και ποικιλία καταλυμάτων

για τη διαμονή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ο «Τhomas Cook», για το καλοκαίρι του 2014, πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό του τρία ξενοδοχεία της αλυσίδας Sentido Hotels and Resorts στη χώρα μας. Πρόκειται για το Sentido Apollo Palace στην Κέρκυρα, το Sentido Vasia Resort and Spa στην Κρήτη και το Sentido Carda Beach (μόνο για ενήλικες) στην Κω.

Το 2013 ο «Thomas Cook», που έχει έδρα στη Γερμανία, διέθετε 8 ξενοδοχεία στη χώρα μας εκ των οποίων 5 στη Ρόδο και 3 στην Κρήτη. Παγκοσμίως, φέτος, ο ίδιος operator θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του συνολικά 13 νέα ξενοδοχεία και θα φθάσει τα 51 σε 13 χώρες (Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γερμανία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Τουρκία). Στην Ελλάδα και στην Τουρκία θα διατηρεί την ισχυρότερη παρουσία. Τα έσοδά του μόνο στη Γερμανία, όπου έχει τη δεύτερη θέση στην αγορά, έφθασαν πέρυσι τα 3,4 δισεκατομμύρια.

Ο Thomson προβλέπει ότι η Ελλάδα το 2014 θα είναι η πρώτη επιλογή για οικογένειες που αναζητούν καθαρές θάλασσες, μεγάλες ηλιόλουστες ημέρες και ποικιλία καταλυμάτων για τη διαμονή τους. Μάλιστα, για να ανταποκριθεί στη ζήτηση, έχει αυξήσει τη μεταφορική του ικανότητα προς την Ελλάδα κατά 9%. Επίσης, ο Thomson διαπίστωσε αύξηση της ζήτησης για επιλογές διαμονής με ημιδιατροφή στη χώρα μας. Σχεδόν το ένα τέταρτο των πακέτων του το 2013 πωλήθηκε με ημιδιατροφή και εκτιμά ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί και για τη φετινή χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα