Πολιτική καταδίκη -και όχι πειθαρχικά μέτρα- για την επίθεση Λαγού στην Κανέλλη

Με μία απλή σύσταση «τιμώρησε» η Βουλή τον Γιάννη Λαγό για το επεισόδιο που σημειώθηκε στους διαδρόμους της Βουλής με την Λιάνα Κανέλλη.

«Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καταδικάζει την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του υπόδικου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Γιάννη Λαγού και των απειλών που εκτόξευσε κατά της Βουλευτού Λιάνας Κανέλλη». Με αυτή την ανακοίνωση η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έκλεισε το θέμα που είχε προκύψει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η πολιτική καταδίκη λοιπόν έρχεται καθυστερημένα και δεν είναι λίγα αυτά τα μέλη που σημείωναν με νόημα γιατί η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν, πριν μία εβδομάδα, είχε λάβει χώρα το περιστατικό, δεν «προέβη σε αυτή την αυτονόητη κίνηση». Η πολιτική καταδίκη, που ήταν και η πρόταση του ΚΚΕ, στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα στο «τραπέζι» έπεσε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, η πρόταση να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα κατά του Χρυσαυγίτη βουλευτή, όμως απορρίφτηκε. Η Λιάνα Κανέλλη αρνήθηκε να παραστεί και την εκπροσώπησε ο Γιάννης Λαμπρούλης.

Αντίθετα ο Γιάννης Λαγός έδωσε το παρόν και επέμεινε στη θέση του ότι όταν έλεγε στη βουλευτή του ΚΚΕ, που έδωσε το παρόν στη δίκη της Χρυσής Αυγής «να δεις πώς θα φύγεις...», η αναφορά του είχε… νομικό υπόβαθρο. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος, ο Γιάννης Λαγός ακολούθησε με άγριες διαθέσεις τη Λ. Κανέλλη στο διάδρομο, και της επετέθη…

Λαγός: Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Κανέλλη: Ναι, ήμουν

Λαγός: Να δεις πως θα φύγεις

Κανέλλη: Με απειλείς;

Λαγός: Ναι, σε απειλώ. Τι θα πεις, ότι σου έδωσα χαστούκι; Να μου κάνεις κι εμένα μήνυση

Κανέλλη: Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Πολιτική καταδίκη -και όχι πειθαρχικά μέτρα- για την επίθεση Λαγού στην Κανέλλη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα