Ποιους ρίχνει στη μάχη των ευρωεκλογών η ΝΔ – Θέση στις Βρυξέλλες «βλέπει» η Μπακογιάννη

Μετά την ολοκλήρωση της επιλογής των υποψηφίων της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σειρά παίρνει η διαδικασία κατάρτισης του Ευρωψηφοδελτίου, με τις διεργασίες να έχουν ξεκινήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το koolnews.gr, από πολλές περιφέρειες της χώρας στελέχη έχουν γνωστοποιήσει στην ηγεσία του κόμματος την προθυμία τους να είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

για το Ευρωκοινοβούλιο. Πολλοί από αυτούς γνωρίζουν πως δεν έχουν πιθανότητες εκλογής αλλά παρ’ όλα αυτά επιθυμούν να δώσουν τον αγώνα και να αποκομίσουν την εμπειρία, διευκολύνοντας παράλληλα και την ηγεσία του κόμματος.

Το πρόβλημα της ΝΔ επικεντρώνεται για μια ακόμα φορά στην επιλογή των προβεβλημένων στελεχών που θα πρέπει, λόγω και της αναγνωρισιμότητάς τους να τραβήξουν το περισσότερο κουπί για την επιτυχία της εκλογικής στρατηγικής του κόμματος. Είναι δεδομένες οι πιέσεις στο παρασκήνιο προς την κ. Μπακογιάννη, η οποία όμως δεν θέλει στην παρούσα φάση να αναλάβει έναν ακόμα εκλογικό αγώνα. Η κ. Μπακογιάννη εμφανίζεται πρόθυμη να στηρίξει το κόμμα και μέσω του δικτύου επαφών που διατηρεί στην Ευρώπη, δεν θέλει όμως να είναι υποψήφια, καθώς στην παρούσα φάση επιθυμεί να επικεντρωθεί στα νέα της καθήκοντα, ως Πρόεδρος της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι πάντως σαφής η επιθυμία της κ. Μπακογιάννη να μετακομίσει εν ευθέτω χρόνο στις Βρυξέλλες, μιας και καλοβλέπει μια θέση Επιτρόπου-θα εξαρτηθεί φυσικά και από το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η χώρα μας-.

Ενδιαφέρον θα έχει και τι στάση θα κρατήσει ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης. Ο βουλευτής Ηρακλείου είχε αποσπάσει την υπόσχεση του Πρωθυπουργού πως θα είναι πρώτος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και υπό αυτή την αίρεση αποχώρησε από τη θέση του Γραμματέα του κόμματος για να αναλάβει ο κ. Παπαμιμίκος. Πλέον, ο κ. Κεφαλογιάννης δεν έχει αποφασίσει οριστικά αν θα δώσει τη μάχη των του σταυρού, παρά το γεγονός πως ο ίδιος είναι ένα προβεβλημένο στέλεχος και συχνά βρίσκεται στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, μόλις ξεκαθαριστεί το πλαίσιο διεξαγωγής των Ευρωεκλογών-το koolnews.gr δημοσίευσε χθες το τελικό σχέδιο-και οριστούν οι κανόνες συμμετοχής για τους υποψηφίους, θα γίνουν επαφές από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Συγγρού με Υπουργούς και κορυφαία κομματικά στελέχη, καθώς στη ΝΔ γνωρίζουν πως θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ρεαλιστικά 4-5 έδρες και θέλουν ο αγώνας να δοθεί με έντονα πολιτικούς όρους, μέσω ανθρώπων που θα μπορούν να υπερασπιστούν και το κυβερνητικό έργο.

Πάντως, στο ευρωψηφοδέλτιο έχουν εκφράσει πρόθεση να ενταχθούν και νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ, όπως οι κ.κ. Κουμουτσάκος, Γιαννάκου και Κράτσα. Στον αντίποδα, ο Γ. Παπανικολάου έχει στραφεί στην τοπική αυτοδιοίκηση (διεκδικεί το Δήμο Γλυφάδας), ο κ. Πουπάκης έχει διαρρήξει τους δεσμούς του με την ηγεσία της ΝΔ και έχει ανοιχτές επαφές με το κόμμα «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» των κ.κ. Πολύδωρα και Ζώη, ενώ δεδομένα εκτός βρίσκονται ο πρώην Υφυπουργός κ. Γ. Παπαστάμκος (είχε υποστεί σοβαρό ισχαιμικό επεισόδιο) και ο καθηγητής κ. Ι. Τσουκαλάς (είχε κάνει δηλωση εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ τον Ιούνιο).

Οι μετρήσεις και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί θετικό κλίμα ενόψει της εκλογικής μάχης του Μαϊου, καθώς οι μετρήσεις που φτάνουν δεν παρουσιάζουν σε καμία περίπτωση μη αναστρέψιμη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και κατάρρευση της ΝΔ. Όπως εκτιμά έμπειρος δημοσκόπος, υφίσταται υπεροχή του πρωθυπουργού σε πολλά ποιοτικά στοιχεία έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και η επίσημη πιστοποίηση καλών οικονομικών ειδήσεων, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως μαγιά και για την εκλογική στρατηγική του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα