Ποιος ήταν ο Χίτλερ;

02:41 2/7/2012 - Πηγή: KoolNews

Έρευνα στη Γερμανία έδειξε ότι ένας στους δύο μαθητές δεν ξέρουν ότι ο Χίτλερ ήταν δικτάτορας, ενώ το 40% μπερδεύει τη “δημοκρατία” με τη “δικτατορία”! 

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γερμανία η έρευνα που διεξήγαγε ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Κλάους Σρέντερ, που δείχνει τη νεολαία της χώρας να μην γνωρίζει ότι ο Χίτλερ ήταν δικτάτορας! Μάλιστα ο καθηγητής είπε ότι “ίσως πρέπει να κάνουμε περισσότερα μαθήματα σύγχρονης Ιστορίας και να περιορίσουμε την μελέτη άλλων ιστορικών εποχών”.

Η έρευνα του Σρέντερ, που πραγματοποιήθηκε σε 7.400 μαθητές Λυκείου

στις πιο μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, έδειξε ότι οι μισοί Γερμανοί μαθητές Λυκείου δεν ξέρουν ότι ο Χίτλερ ήταν δικτάτορας, ενώ το ένα τρίτο αυτών νομίζει ότι ήταν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Σύμφωνα με τον καθηγητή αυτό συμβαίνει γιατί τέσσερα στα δέκα παιδιά συγχέουν την έννοια “δημοκρατία” με αυτή της “δικτατορίας”, ενώ συμπλήρωσε ότι το 40% των μαθητών δεν ξέρει τι κυβέρνηση έχει η πατρίδα τους, ενώ το 39% πιστεύει πως η Γερμανία δεν είναι δημοκρατικό κράτος!

Πάλι καλά δηλαδή που ξέρουν ότι είναι ο Χίτλερ και δεν τον μπερδεύουν με τον Τσάρλι Τσάπλιν! Βέβαια πριν αρχίσουμε να λέμε ανιστόρητους τους Γερμανούς, καλό είναι να σιγουρευτούμε ότι οι Έλληνες μαθητές ξέρουν την ιστορία μας – γιατί κάτι έρευνες παλιότερα έδειχναν ότι πολλά παιδιά δεν γνώριζαν τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και τι την 25η Μαρτίου. Μην ξεχνιόμαστε…

Keywords
Τυχαία Θέματα