Ποιος είναι ο ριζοσπάστης Τζέρεμι Κόρμπιν που προβάλει ως φαβορί για τους Βρετανούς Εργατικούς και σπέρνει τον τρόμο…

O Τζέρεμι Κόρμπιν, ο 66χρονος ριζοσπάστης βουλευτής και ο... αριστερότερος από τους τέσσερις υποψηφίους για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, είναι το φαβορί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Times.

Ο Κόρμπιν επιθυμεί την επιστροφή του κεντροαριστερού κόμματος στις σοσιαλιστικές του ρίζες και έχει ήδη δηλώσει ότι σε περίπτωση εκλογής του θα επαναφέρει στην

ιδιοκτησία του δημοσίου το σιδηροδρομικό δίκτυο και το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσαν ως πρώτη τους προτίμηση τον Κόρμπιν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο ήταν κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

Ο αντίπαλός του υποψήφιος Άντι Μπέρναμ ακολουθεί στην πρόθεση ψήφου με 21%.

Τα αποτελέσματα της εσωκομματικής ψηφοφορίας των Εργατικών θα ανακοινωθούν στις 12 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου.

Ο Κόρμπιν ξεκίνησε την κούρσα με ελάχιστες πιθανότητες νίκης και μετά βίας κατάφερε να βάλει το όνομά του στη λίστα των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το μεγαλύτερο ποσοστό στήριξης το συγκεντρώνει ανάμεσα σε εκείνους που εντάχθηκαν στο κόμμα μετά τη συντριπτική ήττα του από τους Συντηρητικούς στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

Οι κεντρώοι αντίπαλοί του, στους οποίους περιλαμβάνονται δύο πρώην υπουργοί, υποστηρίζουν ότι η άποψη πως οι Εργατικοί είναι πολέμιοι των επιχειρηματιών είναι ένας από τους λόγους που έχασαν τις εκλογές του Μαΐου.

Αντάρτης επί 20 χρόνια

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εικοσαετίας έχει ψηφίσει περισσότερες από 500 φορές εναντίον της κεντρικής γραμμής του κόμματός του, είναι υπέρμαχος των εθνικοποιήσεων, επιθυμεί την αύξηση του κατώτατου μισθού και της φορολογίας των πλουσίων, την ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών και τη μείωση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, τάσσεται υπέρ της Ευρώπης αλλά κατά των πολιτικών λιτότητας, υποστηρίζει τον μονομερή πυρηνικό αφοπλισμό της Βρετανίας και την κατάργηση της βασιλείας, ενώ οι βρετανίδες μητέρες δηλώνουν πως είναι «σέξι με τον τρόπο που είναι σέξι όλοι οι ηθικοί άνθρωποι που πιστεύουν στις αρχές και στις ιδέες τους».

Τις ημέρες που ακολούθησαν την ταπεινωτική ήττα του Εργατικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και την παραίτηση του Εντ Μίλιμπαντ ο Τζέρεμι Κόρμπιν θεωρούνταν κάθε άλλο παρά πιθανός υποψήφιος για την ηγεσία καθώς τα κύρια στελέχη των Εργατικών έδειχναν αναγκασμένα, αν όχι αποφασισμένα, να στραφούν προς τα δεξιά της Κεντροαριστεράς.

Μετά από δύο μήνες ο Κόρμπιν, μία από τις ριζοσπαστικότερες φωνές της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος που αποστασιοποιήθηκε τόσο από τη στροφή προς το Κέντρο των «Νέων Εργατικών» όσο και από τον περιβόητο «τρίτο δρόμο» του Τόνι Μπλερ, βρέθηκε να προηγείται στις δημοσκοπήσεις προσελκύοντας χιλιάδες νεαρούς κυρίως Βρετανούς και προκαλώντας ισχυρούς τριγμούς στο πολιτικό στερέωμα της Γηραιάς Αλβιώνας.

Σχεδόν όλα τα βρετανικά μέσα και επιφανείς εκπρόσωποι της πολιτικής τάξης της χώρας, Συντηρητικοί αλλά και Εργατικοί, βάλλουν ακατάπαυστα και με πρωτόγνωρη σφοδρότητα εναντίον του. Οι αποκαλούμενοι ρεαλιστές των Εργατικών εμφανίζονται τρομοκρατημένοι καθώς θεωρούν ότι ο Κόρμπιν είναι «μη εκλέξιμος» και ισχυρίζονται ότι οι Τόρις θα εκμεταλλευτούν τον «παλιομοδίτικο» σοσιαλισμό του, τις «παρωχημένες» απόψεις του, ακόμη και τα σανδάλια που συνηθίζει να φοράει.

Ωστόσο, ο «αντάρτης» πολιτικός έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη των μεγαλύτερων συνδικάτων της Βρετανίας, συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του παρουσιάζοντας στους βρετανούς ψηφοφόρους εναλλακτικές προτάσεις στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας των Τόρις, τις οποίες ωστόσο ασπάζονται και αρκετοί από τους «συντρόφους» του.

The post Ποιος είναι ο ριζοσπάστης Τζέρεμι Κόρμπιν που προβάλει ως φαβορί για τους Βρετανούς Εργατικούς και σπέρνει τον τρόμο… appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα