Ποιοι βουλευτές καταψήφισαν την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Απουσίες αλλά και... εκπλήξεις είχε η ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής η οποία ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η αρνητική ψήφος του Μανώλη Γλέζου, η οποία έγινε το κυρίαρχο θέμα στα «πηγαδάκια» της Βουλής,

ενώ ο ίδιος εξήγησε την απόφασή του μιλώντας σε δημοσιογράφους λέγοντας πως «τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν».

Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν παρουσίασε ενιαία εικόνα κατά την ψηφοφορία καθώς δέκα βουλευτές καταψήφισαν την αναστολή της χρηματοδότησης . Πρόκειται για τους: Τ. Κουίκ, Χρ. Γιαταγάνα, η Ρ. Μακρή, Γ. Νταβρή, Μαρ. Ουζουνίδη, Κ. Γιοβανόπουλο, Στ. Ξουλίδου, Π. Χαϊκάλη, Β. Καπερνάρο και Γ. Δημαρά.

«Παρών» δήλωσαν οι Π.Μελάς, Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, Μ. Χρυσοβελώνη, Έλ Κουντουρά και Μ. Ιατρίδη ενώ υπέρ της αναστολής ψήφισαν οι Γ. Αβραμίδης και Ν. Μαριάς, ενώ απουσίαζε ο Πάνος Καμμένος.

Παρά το γεγονός ότι διεξήχθησαν σχεδόν μαζί δύο ψηφοφορίες, η μία για την εξεταστική για τα υποβρύχια και η άλλη για την Χρυσή Αυγή, υπήρξαν 27 απουσίες.

Από την ΝΔ οι: Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας και Θ. Καράογλου όπως και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι: ΖωήΚωνσταντοπούλου, Στάθης Παναγούλης, Γιώργος Σταθάκης, Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου και Αλέξης Μητρόπουλος.Από το ΠΑΣΟΚ, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Κρεμαστινός.Από την ΔΗΜΑΡ απουσίαζαν ο Βασίλης Οικονόμου και η Ασημίνα Ξηροτύρη, καθώς και ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέληςαπό το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές απουσίαζαν οι: Ο. Βουδούρης, Ν. Σταυρογιάννης, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης και ο Γιάννης Κουράκος. Από την ΧΑ απουσίασε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καθώς και οι τρεις προφυλακισμένοι.

Τελικά σε σύνολο 272 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της αναστολής ψήφισαν 241 βουλευτές, 26 κατά και πέντε δήλωσαν παρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα