Ποιοι πολιτικοί χαίρονται και ποιοι…κλαίνε μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Κάθε ντέρμπι που ολοκληρώνεται, έχει και τα παρελκόμενά του. Έτσι και αυτή τη φορά, η σαφής νίκη του Ολυμπιακού έναντι του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του Φαλήρου άφησε πολλούς εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής χαμογελαστούς και…τροπαιούχους (μιας και ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο), αλλά και άλλους πικραμένους,

να προσπαθούν να γλυκάνουν τον πόνο τους στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Του Γιώργου Ευγενίδη

Αρχής γενομένης από τους πρωθυπουργούς, ένας σήμερα χαμογελά και άλλοι δύο, αν παρακολούθησαν το ματς, πρέπει να είναι κατηφείς. Ο μεν είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πολύ γνωστός φίλος του Ολυμπιακού, ο οποίος ακόμα και την εποχή που ήταν πρωθυπουργός παρακολουθούσε στενά την πορεία της αγαπημένης του ομάδας (μνημειώδης σκηνή, ένα τραπέζι στο καφενείο της Βουλής τον Οκτώβριο του 2014, όπου ο κ. Σαμαράς δεν είχε διάθεση να μιλήσει με τους δημοσιογράφους για πολιτική και έπιασε κουβέντα για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ τότε).

Γνωστοί Παναθηναϊκοί είναι από την άλλη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μέχρι και μια εποχή ήταν τακτικός τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στη Λεωφόρο, ενώ τους πράσινους υποστηρίζει και παρακολουθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Συμπάθεια προς τον Ολυμπιακό, αν και σε ηπιότερα επίπεδα, είχαν και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι Ολυμπιακός.

Από τους νυν προέδρους των κομμάτων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν Ολυμπιακός, αλλά όχι τόσο ένθερμος, ενώ με το ντέρμπι μάλλον χάρηκαν τόσο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι οποίοι είναι Ολυμπιακοί. Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είναι στην πλευρά των ηττημένων, μιας και στηρίζει τον ΠΑΟ.

Ως προς τους πολιτειακούς παράγοντες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είναι στην ίδια γραμμή με τον στενό του φίλο Κώστα Καραμανλή, στηρίζοντας τον Παναθηναϊκό, ενώ ο επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος πήγαινε παλαιότερα πολύ συχνά στο γήπεδο Καραϊσκάκης, λόγω της αγάπης του για τον Ολυμπιακό.

Αν ένας πολιτικός είναι γνωστός για την…ολυμπιακοφροσύνη του, αυτός είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, όχι απλά παρακολουθεί στενά την ομάδα, αλλά έχει και πολύ σαφή άποψη για το πώς αυτή πρέπει να παίζει. Γνωστών ολυμπιακών αισθημάτων είναι και ο βουλευτής της Β’ Πειραιώς και επί χρόνια αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Γιάννης Τραγάκης, ενώ με το γνωστό του ταπεραμέντο υποστηρίζει τους κόκκινους του λιμανιού ο βουλευτής της Β’ Αθηνών Μάκης Γιακουμάτος.

Επίσης, ερυθρόλευκα αισθήματα τρέφει και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, όπως και ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας. Στον αντίποδα, εντός της ΝΔ τα…παναθηναϊκά μπόσικα κρατούν τόσο ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος δηλώνει ΠΑΟ.

Πικραμένοι Παναθηναϊκοί θα είναι αναμφίβολα δύο κορυφαία μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Ερυθρόλευκα αισθήματα, αντιθέτως, τρέφει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ, του οποίου το τηλέφωνο χτυπάει με…τον ύπνο της ομάδας του Πειραιά.

Σε ένα ομολογουμένως πολυποίκιλο υπουργικό συμβούλιο ως προς τις οπαδικές προτιμήσεις, τον ΠΑΟ υποστηρίζει και η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ τον ΠΑΟ στηρίζει και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, παρά την κόντρα του με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Στους ΑΝΕΛ του…ΑΕΚτζή Πάνου Καμμένου, ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Μοίρας έχει αναλάβει να κρατά ψηλά το…ολυμπιακό φρόνημα, επικουρούμενος και από τον βουλευτή Πειραιά Δημήτρη Καμμένο, ενώ στο Ποτάμι εντοπίζονται δύο φανατικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης και Ιάσων Φωτήλας.

Γνωστός «πασόκος» Ολυμπιακός είναι και ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης. Τέλος, στο ΚΚΕ βρίσκονται δύο από τις πιο γνωστές οπαδούς του τριφυλλιού, η πρώην ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και η βουλευτής της Α’ Αθηνών Λιάνα Κανέλλη.

Φυσικά, δεν μπορούμε να πιάσουμε και τις ομάδες που στήριζαν ή στηρίζουν όλοι οι πρώην πολιτικοί, αν και η ιστορία του «άρρωστου» Παναθηναϊκού Γιώργου Σουφλιά είναι ξεχωριστή, μιας και είχε βαφτίσει ένα μετροπόντικα με το όνομα του τότε ανερχόμενου αστέρα του ΠΑΟ «Σωτήρη Νίνη».

The post Ποιοι πολιτικοί χαίρονται και ποιοι…κλαίνε μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιοι, …κλαίνε, Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού,poioi, …klaine, olybiakou-panathinaikou