Ποινική δίωξη στον δολοφόνο του Κουμανταρέα – Γνώριζε τον συγγραφέα από 16 ετών

06:40 7/1/2015 - Πηγή: KoolNews

Για ένα μήνα κατάφερε να διαφεύγει από τις Αρχές ο 25χρονος Ρουμάνος, ονόματι Στέφαν που δολοφόνησε τον γνωστό πεζογράφο Μένη Κουμανταρέα.

Ανήμερα των Φώτων ο Ρουμάνος συνελήφθη στην πλατεία Βικτωρίας από το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Την ίδια ώρα, οι αρχές αναζητούν κι έναν ομοεθνή του, ο οποίος ήταν ο συνεργός του στο αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στο σπίτι του δημοφιλούς συγγραφέα, στην Κυψέλη.

Μετά από την κατάθεση που έδωσε ο 25χρονος Στέφαν στους

αστυνομικούς, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ακόμη, ο Ρουμάνος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ούτως ώστε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσης του, ο 25χρονος έπεφτε σε αντιφάσεις σχετικά με το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ, όταν αυτός και ο συνεργός του επισκέφτηκαν τον Μένη Κουμανταρέα. Συγκεκριμένα, φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν σκότωσαν τον γνωστό συγγραφέα.

Οι δολοφόνοι γνώριζαν το θύμα

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο 25χρονος γνώριζε τον Μένη Κουμανταρέα εδώ και χρόνια. Ο Ρουμάνος, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον συγγραφέα από τότε που ήταν ανήλικος.

Ο Στεφάν φέρεται να γνώριζε πως ο γνωστός πεζογράφος είχε πουλήσει πρόσφατα ένα σπίτι στην Κηφισιά (πληροφορία που φέρεται να του έδωσε το ίδιο το θύμα) και το μοιραίο βράδυ πήγαν μαζί με τον συμπατριώτη του που καταζητείται, να ζητήσουν κάποια χρήματα από τον Κουμανταρέα.

Ο 25χρονος υποστηρίζει πως ο Κουμανταρέας τους κάλεσε στο διαμέρισμά του, ωστόσο η εκδοχή αυτή δεν φαίνεται να... πείθει τους αστυνομικούς, αφού θυμίζουμε πως τα γυαλιά του θύματος βρέθηκαν πεσμένα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας, κάτι που δείχνει πως υπήρξε κάποιου είδους πάλη.

Ακόμη, τα αποτυπώματα του δράστη έχουν βρεθεί τόσο πάνω στο θύμα, όσο και σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος, ενώ ο Στεφάν υποστηρίζει πως χτύπησαν το θύμα και έφυγαν αφήνοντάς το σε λιπόθυμη κατάσταση, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι τον σκότωσαν.

Εδώ να σημειώσουμε πως τα χρήματα από την πώληση αυτή του ακινήτου δεν βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως ίσως ήταν η λεία των δύο δραστών μετά το έγκλημα.

Το χρονικό της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα

Ήταν Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου όταν ο γνωστός πεζογράφος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στην Κυψέλη. Ο Μένης Κουμανταρέας εντοπίστηκε νεκρός φέροντας εκδορές, μώλωπες και τραύματα στο πρόσωπο και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για στραγγαλισμό. Η Αστυνομία αμέσως είχε στρέψει τις έρευνές τις στις κλήσεις από το κινητό του Κουμανταρέα που βρέθηκε και εξετάστηκε εξοχυνιστικά.

The post Ποινική δίωξη στον δολοφόνο του Κουμανταρέα – Γνώριζε τον συγγραφέα από 16 ετών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα